Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto
Foto – Artis Drēziņš

Pēdas ieved mežā 26

“Tad mēs klīdām pa Trīš­ķiem, meklēdami traktora pēdas. Vietām bija tīrs asfalts, citur nobraukāts, līdz vietā, kas ved ārā no pilsētas un ceļš sazarojas trijos virzienos, uz viena atradās pēdas. Daudz nedomādams devos pa tām. Abas policijas ekipāžas bija apstājušās un kaut ko pārsprieda. Pēc pusotra kilometra pēdas strauji metās pa kreisi, tad atkal atgriezās ceļa labajā pusē – kā vēlāk sapratu, bija pārsprāgusi kreisā priekšējā riepa, kas bija veca un ko biju iecerējis mainīt. Tad atkal krustojums – ar Šauļu un Pluņģes šoseju. Netālu no tā traktora pēdas ieveda mežā un tur 150 metru attālumā no šosejas arī mans belaruss stāvēja. Bija bez divām minūtēm seši. Uzreiz zvanīju policistiem, kas tūlīt bija klāt. Zagļu nebija. Pēc pēdām varēja redzēt, ka viens skrējis no traktora atpakaļ uz šoseju, kur pie vieglās automašīnas riepu nospiedumiem pēdas arī pazūd,” stāsta saimnieks.

Reklāma
Reklāma

Traktoru uzreiz nedabū

10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Nelieli kreņķi saimniekam sanāca ar traktora atdabūšanu mājās no Lietuvas. Policisti Dobelē teikuši, ka tas var ievilkties uz mēnesi vai pat diviem – ekspertīzes utt. Taču traktors nepieciešams saimniecībā! Mairis zvanījis uz Valsts policiju Rīgā, kur cilvēks, kas atbild par starptautiskiem sakariem, bija ļoti pretimnākošs un solījis pasteidzināt procesu. Tad Dobeles policisti latviešu valodā izrakstīja pilnvaru traktora atdabūšanai un teica, ka, ja nepieciešams tulkot, tad tā esot paša saimnieka darīšana. Mairis sazvanījis lietuviešu izmeklētāju, kuru izdevies pierunāt, ka pietiks ar dokumentu latviešu valodā. Kad satikušies klātienē, Mairis, kurš nedaudz māk lietuviski, dokumentu patulkojis. Lietuvieši gan labprāt būtu gribējuši redzēt dokumentu lietuviešu, angļu vai kaut vai krievu valodā. Galu galā Mairis traktoru dabūja atpakaļ pēc nedēļas.

Saimnieks nestāsta, ko tagad izdarījis, lai zagļiem būtu lielas problēmas, ja viņi atkal līdīs saimniecībā. Katrā ziņā, izdoma un finanses nav taupītas. Un laiks, ka traktora durvis varēja atstāt vaļā un atslēgu nolikt aiz sēdekļa, ir pagājis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Latvijas un Lietuvas policija meklē zagļus.

2016. gadā nozagtā traktortehnika

• 2016. gadā ierosināti 30 kriminālprocesi par traktortehnikas zādzību, no kuriem Zemgales 
reģionā – 11, Vidzemes – 6, Rīgas – 6, Latgales – 4, Kurzemes – 3.

• 22 zādzības veiktas, brīvi piekļūstot, astoņas – ar iekļūšanu telpās.

• Nozagtā traktortehnika: “Belarus” – 7, “John Deere”– 6, “JCB” un “T–40” – pa 2, “Bobcat”, “Valtra”, “T–3”, “Case”, “Amazone”, “DT – 75”, “Mcculloch”, “LKT – 81”, “Jonsered”, “Cat”, “JUMZ” – pa 1.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.