Foto – Aija Geida

Upeņu un biezpiena deserts 0

Upenes ir stipras ogas. Saldētās ir līdzīgas rabarberiem – daudz skābākas. Gatavojot desertus, tām jāpievieno citas ogas vai augļi (piemēram, zemenes, bumbieri) vai jāizmanto mazāks daudzums. No saldētām upenēm var izcept gardu plātsmaizi – apakšā kārtainā mīkla, viducī saspaidītu upeņu un brūnā cukura masa, virspusē drumstalas. Var pagatavot karstos dzērienus vai debesmannu. Upeņu un biezpiena saldais būs labs brokastu ēdiens.

Reklāma
Reklāma
Spriedze pie robežas: Polija izsaka brīdinājumu Vācijai
Krimināls
Vai tiešām aizturēts “Straujupīte” satura veidotājs Edgars Aivars? Komentē Valsts policija
Veselam
Šie 5 rutīnas paradumi no rītiem liek tev pieņemties svarā vai arī – netikt no vaļā no liekā
Lasīt citas ziņas

Biezpienu izmīca ar karoti, līdz veidojas viendabīga masa, pievieno saldo krējumu un cītīgi izmaisa. Tad pieliek atkausētas upenes, ko pirms tam nedaudz sastampā ar brūno cukuru. Desertam var uzkaisīt grauzdētas auzu pārslas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.