Foto – Aija Geida

Upeņu un biezpiena deserts 0

Upenes ir stipras ogas. Saldētās ir līdzīgas rabarberiem – daudz skābākas. Gatavojot desertus, tām jāpievieno citas ogas vai augļi (piemēram, zemenes, bumbieri) vai jāizmanto mazāks daudzums. No saldētām upenēm var izcept gardu plātsmaizi – apakšā kārtainā mīkla, viducī saspaidītu upeņu un brūnā cukura masa, virspusē drumstalas. Var pagatavot karstos dzērienus vai debesmannu. Upeņu un biezpiena saldais būs labs brokastu ēdiens.

Reklāma
Reklāma
Peldēšanās var beigties ar kājas amputāciju: Baltijas jūrā ir labvēlīgi apstākļi ļoti bīstamām baktērijām
Kokteilis
Skorpioni neflirtē, bet Dvīņi ir īsti meistari. Flirta horoskops visām zodiaka zīmēm
Gribas ceļot, bet maciņš neļauj? Trīs skaistas un lētas valstis, kurp doties no Latvijas
Lasīt citas ziņas

Biezpienu izmīca ar karoti, līdz veidojas viendabīga masa, pievieno saldo krējumu un cītīgi izmaisa. Tad pieliek atkausētas upenes, ko pirms tam nedaudz sastampā ar brūno cukuru. Desertam var uzkaisīt grauzdētas auzu pārslas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.