Foto – LETA

Atņem arī pielaidi 125

“Un runa jau nav tikai par naudu, bet galvenokārt par principiem. Uzskatu, ka valstij esmu daudz devis, upurējis veselību un ģimenes dzīvi. Jā, arī valsts manī ieguldījusi ievērojami, tāpēc mums vajadzēja šķirties draudzīgi un civilizēti, kaut vai nepagarinot līgumu, kas man beidzas 2017. gadā. Ar savām zināšanām būtu bijis vēl noderīgs. Bet tā uzreiz padzīt un pēc būtības – atņemot pielaidi klasificētai informācijai!? Tā kā nezinu, ko esmu nogrēkojies – ne spiegojis, ne kā citādi slikti uzvedies –, tad varu izdarīt secinājumus, ka valsts uz mana rēķina vēlas ietaupīt vai arī esmu kļuvis neērts savas profesionālās darbības dēļ. Manā vadībā militārie ūdenslīdēji ir bijuši labākie Baltijā, varbūt ne tās labākās pārmaiņas gaida Ūdenslīdēju skola, par ko vienmēr esmu cīnījies un kas valstij nemaksā lēti,” lēš Timofejevs.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Jautāju, vai diskvalificējošs faktors nevarētu būt radi vai draugi Krievijā? Jurijs atbild: viņš ir dzimis Liepājā latvietes un krieva ģimenē. Arī precējies bija ar vietējo meiteni.

Labākais ūdenslīdējs

Latvijas armijas komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube par Juriju Timofejevu man saka tikai labus vārdus, atzīst par Jūras spēku labāko ūdenslīdēju un uzsver: komandleitnants no armijas netiek padzīts, bet atvaļināts slimības dēļ, kas radusies ne dienesta specifikas, bet iedzimtības dēļ – tā lēmusi neatkarīgā, armijas Centrālās medicīniskās ekspertīzes komisija. Timofejevs savos 41 gados sākšot saņemt izdienas pensiju aptuveni 60% no algas (ap 500 eiro), kā arī komandieris izdevis pavēli, ka atļauj par nevainojamu dienestu un citiem nopelniem tiesības nēsāt karavīra formas tērpu, arī pensijā esot. Tādas tiesības neesot visiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bet kā tad ar uzticības zaudēšanu, atņemot pielaidi valsts noslēpumiem? Komandieris plāta rokas: “Es patiešām nezinu. Tā ir Satversmes aizsardzības biroja kompetence. Zinu, ka pielaidi var atņemt ne tikai par apzinātu pretvalstisku rīcību, bet arī gluži sadzīviskām lietām, piemēram, instruktori zaudējuši pielaidi par auto vadīšanu dzērumā, neadekvātu uzvedību, sīkām kriminālām darbībām. Par Timofejevu neko nezinu. Ja zinātu un tas būtu patiešām kas nozīmīgs, tad nebūtu tik labvēlīgs pret viņu.”

Centrālās medicīniskās ekspertīzes komisijas vadītājs majors Sandis Stepiņš rāda rentgenattēlā, kāds izskatās neattīstījies asinsvads, kas Timofejevam radīja insultu: “Tā ir iedzimta patoloģija, kam ar dienestu nav nekādas saistības.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.