Foto – Timurs Subhankulovs

– Uztraukumi lielā mērā beigtos, kad Putins skaidrā tekstā pateiktu – esiet, latvieši, mierīgi, mēs ne soli uz jūsu pusi nespersim. Tas nav teikts! Līdz ar to mums ir tiesības izvirzīt versijas, apspriest notikumu gaitu. 35


– Runājot ar maskaviešiem, man nostiprinājies iespaids, ka šo versiju apspriešana ir piepacelta minētās fantastikas līmenī. Tas ir kā jūs man jautātu – ­
vai negrasāties aplaupīt banku? Es atbildētu – nē, nav tādu plānu. Un tad visi mestos apspriest – bet varbūt tomēr ir? Un pēc mana “nē” visiem paliktu drošāk?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Lasīt citas ziņas

– Priekšsēdētāj Ušakov, neaizmirstiet, ka latviešiem ir 1940. gada pieredze. Otrkārt, nedrošību rada Latvijas sabiedrībā neuzticība vienam pret otru. To nevajadzētu veicināt.

– Tas ir ļoti labi saprotams.

– Lai kā Krievija oficiāli centusies motivēt Krimas pievienošanu, skaidrs, ka viņiem tur bija intereses – flote, bāzes. Tiklab Latvijā arī var saredzēt vajadzību pēc Baltijas jūras ostām.

CITI ŠOBRĪD LASA

E. Līcītis: – Ušakova kungs centās atrast mierinošus vārdus kādā no daudzajām intervijām Maskavā. Ka Putins ir labākais, kas Latvijai var būt. Taču Rīgā tas raisīja lielus saviļņojumus, protestus, ka nevajag taisīt pašam savu ārpolitiku.

– To vajadzētu mēģināt izprast. Pēc pēdējām aptaujām, Putins ir populārākais Krievijā ar ļoti lielu atrāvienu. Taču aiz viņa seko Žirinovskis un Zjuganovs. Tāpēc var nepiekrist Putina aktivitātēm un ārpolitikai, var nepatikt viņa personība, centieni un plāni, taču kas notiks, ja Putina vietu nāktos ieņemt citam politiķim? Tad tas būs vai nu kāds no nacionālistiski noskaņotiem Žirinovska tipa vīriem, vai kāds no komunistu vadoņiem. Ko nozīmē Latvijai kāda radikāļa parādīšanās Kremlī, nav grūti iztēloties. Tad vārdu “stabilitāte” varēsim meklēt tikai vārdnīcā.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.