Jānis Rozenbergs
Jānis Rozenbergs
Foto – Karīna Miezāja

– Jā, arī mūsu lasītāji saka – vēlēšanās balsoju par “Vienotību”, bet tagad vairs ne. No otras puses skatot – Tautas partijas bēdīgajā finālā biedri jo ciešāk sakļāvās ap līderi Šķēli, tomēr tā arī piedzīvoja bēdīgu galu. 14


– Viedokļu dažādība demokrātiskā partijā nav nedz ļaunums, nedz slikta pazīme. “Vienotībā” problēma ir personāliju nodalīšanā pa nometnēm. Lūkošanās – kur nu kurais biedrs piestās. Nevajadzētu nenieka uztraukties, ja partijā strīdētos uz velna paraušanu par saturiskām lietām, teiksim, kā reformēt izglītību. Taču partejiskā diskusija pašreiz nav konstruktīvā gultnē un nav par būtisko.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
“Vibrēja durvis un logi…” Iedzīvotāji ziņo, ka vietām Latvijā novērojuši kaut ko līdzīgu zemestrīcei
Lasīt citas ziņas

– Vai esat to biedru lokā, kas situācijas labošanai pieprasa ārkārtas pasākumus, teiksim, sasaukt kongresu? Biedre Kalniete zīmējusi pavisam drūmu ainu, ka, nemainoties, neieplūstot jaunām asinīm, “Vienotībai” jāgulstas kapu kalniņā blakus citām kādreiz varenām partijām.

– Esmu to biedru pusē, kuri uzskata, ka tālāk tāda situācija eskalēties nevar. Nezinu, vai ārkārtas kongress ir vienīgais un pareizais risinājums, bet iekšējos saspīlējumos “Vienotība” lēni noasiņo. Līdz ar to jāmeklē formāts saprātīgam risinājumam, jo, sasaucot kongresu, arī to var pārvērst par klaigāšanas pasākumu, savstarpēju apvainošanu bez sakarīga redzējuma par tālāko. Kopš esmu ievēlēts par “Vienotības” domes priekšsēdētāju, arvien cenšos panākt, ka domes sēdēs konstruktīvi izrunājam aktuālus tematus – izglītību vai iekšējo drošību. Septembrī sēdes tēma ir vēl tiešāka – kāds būs mūsu partijas tālākais piedāvājums? Konkrēti un cilvēkiem saprotami. Ja līdz kādam brīdim “Vienotības” pamatpostulāts bija tiesiskums…

– …tas laikam atcelts?

CITI ŠOBRĪD LASA

– Ja man cilvēki jautātu – Jāni, kas ir trīs lietas, ko “Vienotība” gribētu paveikt un par ko iestājas? – man būtu jāpadomā!

– Nevarat pateikt? Es mēģināšu. Sociālās nevienlīdzības mazināšana, ciešāka iekļaušanās Eiropā…

– Jā, sociālās nevienlīdzības mazināšana ir būtiska prioritāte, tomēr ar to ir par maz. Nekonkrēta runāšana nav tas, kas pievelk un interesē vēlētājus. Jāspēj noteikt – kas ir partijas vadmotīvs. Ar ko tā asociējas vēlētājiem. Latvijā politiskam spēkam vēl ir bezgalīgas izaugsmes iespējas. Nesen tikos ar ārzemju politiķiem. Viņi prasa – kādu partiju pārstāvi? Ahā, “Vienotību”. Tā ir konservatīva, kreisa, liberāla? Ziniet, Latvijā iegājies, ka partija vienā jautājumā var būt galēji kreisa, bet citā pendelis iet atpakaļ uz galēji labēju. Tāda politiskā kultūra izveidojusies.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.