Jānis Lagzdiņš
Jānis Lagzdiņš
Foto – Timurs Subhankulovs

Un kā gan Sesks ar Vilnīti tagad vienosies, ja nevarēja pirms četriem gadiem, kad pirmais paturēja virsroku, bet otram nācās atkāpties opozīcijā? Sāpe paliek! Kas tās ir par iesīkstējušām nesaskaņām? 2


Nespēja vienoties – arī valsts līmenī – ir dažādu iemeslu summa. Liepājā – ar četru gadu vēsturi, kad notika pārmēru asa iepriekšējo vēlēšanu kampaņa, kas attiecības sabojāja. Protams, ka katrs tiecās ieņemt domes priekšsēdētāja krēslu un pieteiktās ambīcijas sadūrās uz vienas šauras laipas. Man jāatzīmē, ka Seska komandā ir vairāk cilvēku ar vārdu un ietekmi Liepājā, un viņš vienpersonīgi neizlemj, ko un kā darīt. Turpretī Vilnītim iekšpartijiski ir lielākais svars, viņš ir patstāvīgāks vadītājs.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Mēri Liepājā, Daugavpilī sūdzējušies par piparotām, netīrām kampaņām, kādas neesot pieredzējuši. Oponentiem roku vairs nesniegšot, sūdzības aiznestas uz prokuratūru, un visur, šķiet, vaino “Saskaņu”, kas raujas pie varas zobiem, nagiem.

“Saskaņa” kā dziļas opozīcijas partija mācījusies no ASV prezidenta Trampa. Ja gribi vinnēt, sit iepriekšējo vadību visiem iespējamiem līdzekļiem, apvaino visos grēkos un dari to visagresīvākajā formā, par sekām nebēdājot. Arī Liepājā izdeva mēru apmelojošu avīzi, bet to es nedēvētu par kriminālu. Tādas metodes nāk modē visā pasaulē politiskās cīņas ietvaros.

CITI ŠOBRĪD LASA

Liepājā startējušās varas partijas Nacionālā apvienība un “Vienotība” neiekļuva domē. Tās ir atbalsis no Rīgā īstenotās valdības politikas?

Vietvaras vēlot, nozīme ir personālijām. Minētie spēki nepiedāvāja aizrautīgus līderus, neveica kampaņas, kas atspoguļojās rezultātā. Cilvēki grib jaunas sejas, bet lai tās ir personības, kas raisa uzticību. Rīgā taču balsoja par Strīķi, Bordānu, vēl tikai politiskām zvaigznītēm, jo izmisa, ka citos sarakstos neatrada talantīgākus, līderu dotībām apveltītus politiķus.

Tātad jūs liekat uz to, ka izveidosies LRA un pilsētas partijas koalīcija, būs jauns mērs Jānis Vilnītis, bet Uldis Sesks – ministrs nākamajā valdībā?

Tā var notikt. Diezin vai Seska kunga karjera ar Liepāju noslēgsies. Viņa kandidatūru skatu starp vilcējiem nākamo Saeimas vēlēšanu ZZS Kurzemes sarakstā, arī nākamās valdības veidošanas kontekstā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.