Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto
Foto – Artis Drēziņš

  4

Gundars Kalve, Krustpils novada Kūku pagasta z/s “Kalves” īpašnieks: “Mūs nosargā tas, ka pāri Daugavai ir tikai viens tilts, uz kura uzstādītas videonovērošanas kameras. Savā saimniecībā apdrošinu visu tehniku. Summa pamatīga, bet, ja varu mierīgi gulēt, tas atmaksājas. Visur, kur tas iespējams, pieslēgtas videokameras. Galvenais priekšnoteikums, lai izsargātos no zagļu radītiem zaudējumiem, ir pašam parūpēties par drošību.”

Reklāma
Reklāma

 

Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Andris Vilkasts, Smiltenes novada SIA “Agrotehnika Smiltene” valdes priekšsēdētājs: “Pirms trim četriem gadiem mūsu uzņēmumā nozaga klientam jau pārdotu “Valtra” markas traktoru. Kad pamanīju – traktora laukumā nav –, domāju, ka īpašnieks to jau aizbraucis. Kad uzzināju, ka tas nozagts, ziņoju policijai. Tā neko neizdarīja. Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra jau zināja, ka traktors ir meklēšanā, sarunāju privātdetektīvu, kas traktoru tiešām atrada – Gulbenē pie kāda zemes īpašnieka. Interesantākais, ka viņš traktoru jau bija paguvis reģistrēt kā no kādas igauņu firmas iegādātu tehnikas vienību! Rodas pamatots jautājums – kāpēc Valsts policija nespēj zagli atrast, bet jāalgo privātdetektīvs, lai to izdarītu?”

Valdis Leska, Rūjienas novada Jeru pagasta z/s “Klimpas” īpašnieks: “Man nozagti instrumenti no meža mašīnas piekabes. Savā saimniecībā apdrošinu visu tehniku. Bet mūsu kooperatīvam “Daiva” no graudu kaltes izzagti elektromotori, elektrokabeļi, slēdži, degviela. Arī mašīnu ringam bijuši zaudējumi zādzību dēļ. Policija tikpat kā neko nedara, izmeklēšana ir švaka. Kaut arī uz robežas ar Igauniju uzstādītas videokameras, vainīgie netiek atrasti. Ja gribētu, gan jau sadzītu pēdas. Zagļi ir gan mūsu, gan igauņu pusē – tādi paši kā mūsu bezdarbnieki, kuri nemaz negrib strādāt.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Māris Kļaustiņš, Saldus novada Ezeres pagasta z/s “Krastmaļi” īpašnieks: “Lietuvas robeža no manas saimniecības ir 500 metru attālumā. Man traktoru nozaga vēl pirms 2010. gada, vēlāk – graudu iekrāvēju. 2016. gadā uz lauka apzaga ekskavatoru par 36 000 eiro. Nesen, 26. jūnijā, nozaga traktoru kaimiņam Ezerē un citam kaimiņam Jaunauces pagastā. Ir pamats domāt, ka mūsu policija nestrādā un šajos gadījumos pienākumus pilda tikai formāli. Kā tad citādi izskaidrot to, ka par zādzību Saldus policijai ziņo Lietuvas policija? Katrā valstī ir sava jurisdikcija, un Latvijas policijai, lai meklētu zagļus Lietuvā, jāprasa atļauja visaugstākajai instancei. Kamēr to saņem, paiet laiks un zaglis sen gabalā.”

Vairāk lasiet žurnāla “Agro Tops” augusta numurā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.