Biedrība “Romu kultūras centrs” pērn par 4034 eiro īstenoja projektu, kas vairoja interesi par starptautisko romu kultūras festivālu “ROMA WORLD” – izgatavoja afišas, reklāmas radio un TV, veica videoierakstu “Mezzo TV” kanālam.
Biedrība “Romu kultūras centrs” pērn par 4034 eiro īstenoja projektu, kas vairoja interesi par starptautisko romu kultūras festivālu “ROMA WORLD” – izgatavoja afišas, reklāmas radio un TV, veica videoierakstu “Mezzo TV” kanālam.
Foto – Ieva Čīka/LETA

Vēlmes bija par pusotru miljonu 2

Šāgada konkursā nevalstiskās organizācijas bija iesniegušas 149 projektus, kuru realizēšanai kopā būtu vajadzīgi 1 469 231 eiro. Tā kā naudas ir stipri mazāk, 39 atbalstītajiem projektiem ir sadalīti 388 000 eiro, bet vēl 12 000 rezervēti līdzfinansējuma programmas projektiem, par kuriem līgumi slēgti pagājušogad, bet gala maksājums jāsaņem šogad.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 2
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
Lasīt citas ziņas

Virzienā “NVO darbības stiprināšana” atbalstu guvuši 22 projekti šādiem mērķiem: finanšu piesaiste, biedru, darbinieku, brīvprātīgo apmācības, saliedēšanas pasākumi, organizācijas pamatdarbības nodrošināšana un stiprināšana, NVO savstarpējās sadarbības aktivitātes. Virzienā “Atbalsts NVO pilsoniskās sabiedrības aktivitātēm” līgumi tiek slēgti ar 11 organizācijām, kas veicinās starpkultūru dialogu, pilsonisko līdzdalību, dažādās vecuma grupās attīstīs kritiskās domāšanas spējas, veidos izpratni par personu ar invaliditāti tiesībām un iespējām, izglītos sabiedrību par NVO darbu un nozīmi demokrātiskā sabiedrībā. Sešu atbalstīto projektu iesniedzēji rūpēsies par NVO līdzdalības nodrošināšanu valsts pārvaldē, pašvaldībās, konsultatīvajās padomēs un komisijās.

Ko jūsu organizācija apņēmusies paveikt par projekta naudu? 

CITI ŠOBRĪD LASA

Anita Seļicka, biedrības “Latvijas lauku forums” direktore: “Projektam “Visai Latvijai jādzīvo! – Lauku nākotnes ceļa izstrāde” pieprasītais finansējums ir 14 904 eiro. Projekts ilgs līdz oktobra beigām. Svarīgākā aktivitāte būs lauku NVO un lauku attīstības ekspertu, uzņēmēju, politiķu klātienes tikšanās 3. Latvijas Lauku kopienu parlamentā. Tas notiks Kandavā no 15. līdz 17. jūnijam. Tajā pulcēsies vairāki simti dalībnieku, lai analizētu, kas bijis iekļauts plānošanas dokumentos un kas veikts praksē, lai veicinātu vienlīdzīgas iespējas lauku iedzīvotājiem. Izstrādāsim pozīciju par lauku attīstību pēc 2020. gada. Oktobrī piedalīsimies “Eiropas lauku parlamentā”, kur darbojas 40 valstu pārstāvji.”

Ieva Plūme, “Pulmonālās hipertensijas biedrības” direktore: “Projektam “Pulmonālās hipertensijas biedrības darbības stiprināšana” finansējums ir 14 856 eiro. Esam paredzējuši izveidot brīvprātīgo grupu, kurā būs galvenokārt medicīnas studenti, un motivēt darbam ar pulmonālās hipertensijas (PH) pacientiem. PH ir reta slimība, ar to Latvijā slimo divsimt pieaugušo un 20 bērnu. Izstrādāsim trīs projektus ziedojumu piesaistīšanai, iegādāsim biedrībai printeri. Esam iecerējuši PH pacientu kabineta izveidi. Pieņemsim darbā sociālās aprūpes organizētāju. Biedrībai ir 18 skābekļa koncentratori, ko izīrējam mazturīgajiem PH pacientiem.”

Profesore Maija Burima, “Daugavpils Universitātes mūžizglītības, kultūras un zinātnes komunikācijas biedrības “Intelekta parks” pārstāve: “Projektam “Pilsoniskuma skola: nevalstisko organizāciju un iedzīvotāju iniciatīvas pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai Latgalē” pieprasījām 6998,40 eiro. Stiprināsim biedrības kapacitāti, iesaistīsim jaunus cilvēkus, kā arī sadarbosimies ar biedrībām, kas strādā Ludzā, Izvaltā, Krāslavā, Baltinavā, Līvānos. Speciālisti NVO dalībniekus izglītos saskarsmes psiholoģijā, koučingā, mācīs par nevalstiskajām organizācijām kā instrumentu, kas veido pilsonisku sabiedrību. Mūsu mērķis ir panākt, lai Latgalē ir vairāk pilsoniski aktīvu cilvēku un lai rastos jaunas iniciatīvas.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.