Devīze ROK29 – “Tase tējas kopā ar Ēvaldu Valteru” 7

Skulptūrā attēlots Ēvalds Valters, dzerot tēju. Skulptūra sniedz iespēju iedzert tēju vai kafiju kopā ar Ēvaldu Valteru gan pilsētas iedzīvotājiem, gan viesiem.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 121
Lasīt citas ziņas

Skulptūra izpildīta reālismā, lai, modes tendencēm un stiliem mainoties, būtu saprotama gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Skulptūras ideja – parādīt, ka Ē. Valters arvien ir mūsu vidū, materializēts bronzas tēlā, un miedz ar aci garāmgājējiem. Ar šāda veida skulptūru tiktu sasniegts konkursa mērķis – padarīt Kuldīgas pilsētu par vēl vienu interesantu apskates objektu bagātāku.

CITI ŠOBRĪD LASA

Realizējot šo skulptūru, iespējamais koncepta turpinājums varētu būt nelieli, bronzā atveidoti vides objekti, piemēram, Ēvalda Valtera cimdi uz jau esoša soliņa, uz kādas virsmas platmale, pie pasta ēkas atstāts viņa lietussargs utt. Tas pilsētas viesiem varētu būt kā uzdevums – atrast Ē. Valtera atstātās lietas Kuldīgas vecpilsētā.

Skulptūra izgatavojama bronzā. Materiāliem pievienotajā attēlā redzamā vieta (Liepājas un Baznīcas ielas krustojums) ir tikai kā piemērs iespējamai skulptūras izvietošanai. Tā kā skulptūrai nav nepieciešamas papildus komunikācijas (ūdens, elektrība), nav specifiska pamatne, atbilstoši pilsētas arhitektu viedoklim vieta ir maināma.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.