Foto – Inita Šteinberga

Varen asa gurķu recepte no Lietuvas – bez pasterizēšanas 0

Ja siltumnīcā vai grozā vēl gozējas pēdējie gurķi, bet konservēšana un pasterizēšana apnikusi, var izmēģināt vienkāršu varen asu gurķu recepti, kas populāra Lietuvā. Ja iepatiksies, noderēs arī nākamgad.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Divus kilogramus gurķu (nav kā aptiekā, var būt kāds dārzenītis vairāk vai mazāk) sagriež 3–7 mm biezās šķēlītēs. Man labāk patīk plānākas. Šķēlēšanai noder arī speciāla rīve. Turklāt pāraugušos gurķus nomizo, izņem sēklotni un tad sagriež.

Gurķu šķēlītes ieber emaljētā vai stikla bļodā un uzber četras ēdamkarotes sāls. Samaisa un ļauj sešas stundas ievilkties. Pēc tam pievieno ēdamkaroti asā čili pulvera. Man patīk piebērt arī mazliet saldās paprikas pulvera, bet to var nedarīt. Glīti izskatās, ja smalkos gabaliņos piegriež sarkanu aso pipariņu. Tad iemaisa 700 g (nedrīkst taupīt!) cukura. Vispārējā asumā salduma nots skanēs klusināti. Piekapā vienu vai divas ķiploka galviņas. Pielej 1,5 glāzes 9% etiķa, septiņas karotes neitrālas garšas eļļas un samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gurķiem ļauj nostāvēties 12 stundas vai ilgāk. Tad pilda burciņās un glabā istabas temperatūrā, pagrabā vai ledusskapī. Pāri paliks diezgan daudz marinādes, bet tā noderēs salātiem un zupām, kā arī kabaču un tomātu konservēšanai (tos gan vajag pasterizēt).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.