Juris Ciganovs
Juris Ciganovs
Foto – Ieva Čīka/LETA

Un tas nekas, ka viltus ziņu tematika kādā brīdī sāk “iet pa apli”, līdzināties farsam? 12

Tas vienmēr būs atkarīgs no sabiedrības izglītotības un inteliģences līmeņa. Melu ziņas ir domātas mazizglītotai pamatmasai. Vienmēr būs tādi, kas lasīs tikai ziņu virsrakstus. Visu laiku Krievijā ir klāstīts, ka visapkārt “fašisti”. Vai tad tādēļ šī ideja tur kļūst mazāk populāra? Skaidri zinu, ka tajā vidē, kur tāda informācija apgrozās, karot ar to nav jēgas – ne “Sputņik”, ne “Zvezda” atsaukumus nemēdz publicēt. Vai uz to jāreaģē mums? Uz visu, protams, ne, taču kādai reaģēšanas, atspēkošanas politikai jābūt.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Lasīt citas ziņas

Savādi, bet Krievijas masu informācijas līdzekļos nesen bijusi arī informācija par “fašistiem” pat Baltkrievijā…

Jā, esmu ko tādu lasījis. Tāpēc jau Baltkrievijas valdības aprindās runā, ka Krievija varētu mēģināt Baltkrievijā organizēt ko līdzīgu Ukrainas scenārijam. Mācības “Zapad” septembrī pie viņiem notiks, milzīgs Krievijas karaspēka kontingents tur būs. Karavīri jau pēc tam var arī neaiziet… Tā, starp citu, ir vēl viena likumsakarība, ka viltus ziņu skaits palielinās, ja kādas militārās mācības vai aktivitātes notiek NATO pusē. Pēc NATO aviācijas bāzes izveides Zokņos, Lietuvā, sāka cirkulēt ziņas, ka visas Lietuvas prostitūtas turp dodoties, jo citu neko jau tie NATO karavīri nedarot, kā vien kaujoties, dzerot un… Atcerēsimies stāstus par “izvarotajām” un “piekautajiem”, kādi cirkulēja, kad Baltijā sāka ierasties rietumvalstu kontingenti. Taču šie stāsti tā īsti tautā neizgāja, jo tiem nebija pamata un tos varēja viegli atspēkot. Iespējams, kāds to ievēroja un nodomāja: labi, tad strādāsim citā virzienā. Bet, protams, vislabāk tādiem mērķiem noder paši latvieši, kas sociālajos tīklos stāsta par “NATO tankiem”, kas slēpjas krūmos pie mājas un neļauj vakarā uzpīpēt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.