Foto-Shutterstock

Vasaras dzēriens – apelsīnu ledus tēja 0

Ledus tēja nenozīmē, ka jebkurā atdzesētā tējā ieliks ledu un tad to dzers. Pamatam labākā ir zaļā tēja, kas tonizē un atsvaidzina, lieliski veldzē slāpes. Gatavojot ledus tēju, var ļauties fantāzijai – jaukt vienu tēju ar otru, neparastākai garšai pievienot dažādus augļus, ogas, sulas, var variēt saldumu un stiprumu. Tāpat šo dzērienu var gatavot no pļavā salasītām zālītēm vai izmantot tradicionālo citronu vai apelsīnu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Mūsu tētis šodien atkal precas…” Bijusī sieva pavēsta, ka komponists Jānis Lūsēns iestūrējis laulības ostā
TV24
Uzņēmējs Bergs: “Tā bilde ir ļoti sērīga… Valsts strādā pēc tāda pieņēmuma, it kā vidējais latvietis dzīvotu 500 gadus”
Kokteilis
Maestro Raimonds Pauls atklāj Lanas pieminekli Lāčupes kapos: “Vienkārši un ļoti skaisti” 3
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 1 litrs ūdens
• 5 zaļās (vai augļu) tējas maisiņi
• Sauja piparmētru
• 350 ml apelsīnu sulas
• 3 tējkarotes svaigi spiestas citronu sulas
• 3 ēdamkarotes cukura
• Pusīte apelsīna

Pagatavošana.
Piparmētru lapas un tēju aplej ar verdošu ūdeni, ļauj ievilkties, nokāš. Pievieno apelsīnu sulu, cukuru, citronu sulu, šķēlītēs sagrieztus apelsīnus, visu rūpīgi samaisa un atdzesē. Dzērienu rotā ar svaigām piparmētru lapām, iemet krūzē kādu zemeni. Dzer atdzesētu, ļoti karstā laikā var pievienot sasmalcinātu ledu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.