Guna Klārka ar bērniem Ralfu, Evelinu, Anabellu un Sofiju.
Guna Klārka ar bērniem Ralfu, Evelinu, Anabellu un Sofiju.
Foto – Ilze Kalve

– Kā ar pulciņiem, vai tie ir par brīvu? 53


– Skolās ir bezmaksas pulciņi, no rīta pirms skolas un pusdienlaikā. Pēcskolas pulciņi ir daļēji subsidēti no skolas puses, ir jāmaksā aptuveni 2 mārciņas (2,70 eiro) par nodarbību.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
VIDEO. Slovākijas premjerministrs pēc slepkavības mēģinājuma atrodas kritiskā stāvoklī; atklāta uzbrucēja identitāte 22
Lasīt citas ziņas

– Kā ar mājas darbiem – vai to ir daudz?

– Sākumskolā ne, tur mājasdarbu ir salīdzinoši maz un vairāk projektu veidā. Katru dienu ir lasīšanas mājasdarbs, un reizi nedēļā izsniedz mājasdarbu valodā un matemātikā. Reizi divās nedēļās ir projektveida mājasdarbs. Papildu mājasdarbs uzrodas trešajā klasē, kad mūzikas stundā sāk apgūt blokflautu, tas ir mūsu skolas instruments. Instrumentus skola nodrošina, un bērni tos vēlāk var paturēt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vairāk mājasdarbu ir 6. klasē, kas ir pēdējā pamatskolas klase, lai sagatavotu bērnus tam, ka, pārejot uz vidusskolu, mājasdarbi būs katru dienu.

– Vai skola drīkst vākt naudu no bērnu vecākiem?

– Skolotāji un skolas vadība nedrīkst vākt naudu. Tas ir aizliegts, un to stingri uzmana. Dažādas akcijas, tirdziņus un līdzekļu vākšanas skolai drīkst rīkot tikai vecāku padome, kurā arī es darbojos. Iepriekšējā direktore bija diezgan aktīva līdzekļu vākšanā, taču nekādas atskaites par to izlietojumu nekad nedeva. Atskaites ir obligāta prasība, un ar tām tiek iepazīstināti visi vecāki. Tika veikta izmeklēšana, tās laikā direktore tika atstādināta. Atklājās, ka direktore daļēji šos fondus bija piesavinājusies un norakstījusi. Viņai tika dota iespēja pašai atteikties no amata, pensionēties un aiziet ar godu vai apstrīdēt šo lēmumu un tikt publiski atlaistai. Viņa izvēlējās pirmo variantu.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.