Valsts prezidenta amata kandidāts aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis pēc Valsts prezidenta vēlēšanu 4.kārtas balsojuma rezultātu paziņošanas.
Valsts prezidenta amata kandidāts aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis pēc Valsts prezidenta vēlēšanu 4.kārtas balsojuma rezultātu paziņošanas.
Foto – LETA

17.15 Nacionālās apvienības “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK frakcija pēdējā Valsts prezidenta vēlēšanu balsojumā balsos pret aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS), kurš palicis vienīgais kandidāts. Šāds lēmums pieņemts apvienības frakcijas sēdē, uzklausot savu kandidātu Egilu Levitu, kurš paudis gatavību piedalīties otrajā vēlēšanu kārtā, ziņo LETA. 19

Saeimas sēdes pārtraukumā “Vienotības”frakcijas vadība esot veikusi pārrunas ar saviem biedriem, kuri pauduši atbalstu Levitam, mēģinot viņus pārliecināt pēdējā kārtā balsot par Vējoni. Tomēr vismaz divas deputātes – Lolita Čigāne un Ilze Viņķele – paliek pie sava atšķirīgā viedokļa.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

“Es ļoti cienu Vējoņa kungu kā aizsardzības ministru un vēlos, lai viņš turpina darbu šajā amatā. Turklāt neizskaidrojamās papildus balsi, kas viņam parādījās iepriekšējā kārtā, mani dara bažīgu un dod papildu motivāciju neatbalstīt viņa kandidatūru,” skaidroja Čigāne.

Saeimā bez deputātiem šodien “strādā” arī parlamentā pārstāvēto partiju līderi un “aizkulišu spēlmaņi”, kas nav deputāti – Pēteris Viņķelis (“Vienotība”) Artis Stucka (ZZS), Nils Ušakovs (“Saskaņa”), Roberts Zīle (NA). Aktīvi notiek dažādas neformālas sarunas.

CITI ŠOBRĪD LASA

17.05 Māris Antonevičs, “LA” politiskais komentētājs: Vējonim pietrūkst tikai piecu balsu. Straujais atbalsta pieaugums iepriekšējā vēlēšanu kārtā ir pārsteigums. Skaidrs, ka par viņu balsojusi arī daļa no opozīcijas, bet kuri deputāti? Labprātīgi viņi neatzīstas, lai gan lielākas aizdomas ir par “Saskaņu”… Šobrīd visi gaida NA atbildi par rīcību pēdējā balsošanas kārtā, taču tikpat labi “Vienotības” vadība var mēģināt pierunāt arī savus nepaklausīgos pārstāvjus, kuri līdz šim bija teikuši, ka balsos par Levitu – Intu Dālderi, Alekseju Loskutovu, Inesi Lībiņu-Egneri, Andreju Judinu un Ojāru Kalniņu. Tad balsu pietiek arī bez NA, bet kādas sekas tas atstātu uz politisko situāciju, paliek jautājums.

16.37 Notiek NA frakcijas un valdes kopsēde, kurā piedalās Valsts prezidenta kandidāts Egils Levits un pievienosies arī Raimonds Vējonis, kurš pašreiz palicis vienīgais kandidāts, par kuru iespējams Saeimas balsojums. Šajā sēdē tiks pieņemts lēmums: vienoties par kopīgu atbalstu Vējoņa kandidatūrai arī turpināt virzīt Levitu.

15.52 Cīņā uz Valsts prezidenta amatu Saeimas ārkārtas sēdē pēc četriem balsojumiem palicis viens kandidāts – aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), vēsta BNS. Par Vējoni nobalsojuši 46 deputāti. Savukārt par otro kandidātu – Eiropas Savienības (ES) Tiesas tiesnesi Egilu Levitu savas balsis atdevuši 26 parlamentārieši. Tā kā Levits saņēmis mazāk balsu nekā Vējonis, par viņa kandidatūru nākamajā balsojumā vairs nebūs iespējams balsot. Pret abiem kandidātiem bija 26 deputāti. Nederīga bijusi viena vēlēšanu zīme. Saeima izsludinājusi sēdes pārtraukumu līdz 17.30.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.