Foto LETA

Turpmāk intervijā Rēvalde pauž nepatiesu un apzināti sagrozītu informāciju; vēlamies vērst uzmanību uz vairākiem piemēriem: 8

1) Rēvalde apgalvo, ka “23. marta sēdē [..] Ventspils domes pārstāvji [..] izteica virkni pārmetumu, taču divas trešdaļas bija personiskas dabas [..] Par augstskolas darbu bija tikai divi pārmetumi [..]”. Apgalvojums neatbilst patiesībai.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

• Būtiski atzīmēt, ka saskaņā ar Ventspils pilsētas domes un VeA Sadarbības līgumu pašvaldība piešķir finansējumu konkrētiem mērķiem, un VeA darbības rezultāti tiek vērtēti pēc pieciem kritērijiem, un kopš VeA vada Rēvalde (2013.- 2015. g.) rezultāti vairākos būtiskos kritērijos ir pasliktinājušies.

• Kopš 2012. gada būtiski samazinājies zinātnisko publikāciju skaits. kas apdraud pozitīvu augstskolas starptautisko novērtējumu tuvākajā nākotnē – kopējais publikāciju skaits samazinājies par 17%, bet publikāciju skaits uz vienu VeA ievēlēto personu samazinājies par trešdaļu.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Strauji pasliktinājušies studentu uzņemšanas rezultāti – konkurss uz 1 vietu, salīdzinot ar 2012. gadu, samazinājies teju divas reizes, kas rada apdraudējumu VeA studiju kvalitātei ilgtermiņā.

• Neapmierinoša un Ventspils pilsētas domē ierastajai praksei neatbilstoša ir VeA darba kvalitāte finanšu pārvaldības jomā. Izstrādātos budžeta līdzekļu pieprasījuma materiālus sistemātiski ir nepieciešams papildināt un pilnveidot, lai tos izskatot pašvaldības pārvaldes institūcijās būtu iespējams pieņemt izsvērtus un pamatotus lēmumus. Tāpat, finanšu izlietojuma atskaites tiek iesniegtas pēdējā brīdī vai pēc noteiktā termiņa, un tās regulāri ir nepieciešams precizēt un labot.

• Iepriekš sniegto solījumu nepildīšana (kritēriju izstrāde pašvaldības piemaksu saņemšanai nav veikta kopš 2014. gada).

• Neveiksmīga personāla piesaistes politika (lielākā VeA fakultāte – Ekonomikas un pārvaldības fakultāte jau ilgstoši ir bez dekāna, savukārt maģistrantūras un doktorantūras studiju programmu direktors vienlaikus strādā vēl trīs darbavietās citās pilsētās).

• VeA darbībā vērojama augstprātīga nevēlēšanās sadarboties ar komersantiem (Līgums ar nodibinājumu “Ventspils Augsto tehnoloģiju parks” par telpu nomu biznesa inkubatoram netika parakstīts vairāk nekā pusgadu. Turklāt VeA atteikusies sadarboties kopējā projektā ar vadošu Latvijas IT uzņēmumu).

• VeA attīstības stratēģija izstrādāta nekvalitatīvi. Tā paredz jaunu studiju virzienu izveidošanu, bez izvērtējuma par to pieprasījumu (mediju tehnoloģijas, medicīnas tehnoloģiju programmas).

• Bez pietiekama pamatojuma tiek plānota jauna zinātniski pētnieciskā centra būvniecība 5 milj. eiro apmērā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.