• Cimdi, kas piemēroti slēpošanai, neļaus pirkstiem salt un saslapt, bet siltie pašadītie dūraiņi reizēm var pievilt. Speciālajiem cimdiem plaukstas daļā ir gumijots klājums, lai nūjas neslīdētu. Ieteicams iegādāties vidēji biezus cimdus un vēl plānākus cimdiņus, kurus ievelk, ja sals pieņemas spēkā. 0

• Apavos, kas piemēroti pastaigām, trekingam, kājas vienmēr būs sausas un siltas. Tieši šajā jomā patlaban iespējami visizdevīgākie pirkumi. Jaunākajām kolekcijām cenas parasti turas nemainīgi augstas, taču vecākiem modeļiem tās dažreiz samazinātas pat par 50%. Ja būtisks ir nevis apavu stils, bet gan ērtības, ir īstais brīdis pirkumam. Šo apavu kopšanai jāiegādājas speciāls vasks, jo parastais apavu krēms nederēs.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Dārzs
FOTO. Ziedu pārpilnā vietējā Holande! Daugmalē milzīgās platībās zied narcises un tulpes
Lasīt citas ziņas

• Zeķēm ir liela nozīme, jo ziemīgas pastaigas dabā visbiežāk sabojā tieši salstošas kājas. Vilnas zeķes cīņā ar speciāli ziemas sporta veidiem izstrādātajām pārliecinoši zaudē! Turklāt tajās kājas nesvīst, līdz ar to pirksti nekļūst mitri un nesalst. Slēpošanai der izvēlēties vissiltākās zeķes, jo īpaši tas svarīgi bērniem. Zeķēs iestrādātas arī dažādas joslas potītes balstam, kompresijai u.c. Tām nav vīļu, gumijas nenospiež, zābaks kāju nenoberzīs. Termozeķes ir obligāts pirkums, ja iegādāti pārgājiena vai slēpju zābaki, jo parastas vilnas zeķes var aizķepēt un sabojāt to oderēs iestrādātās membrānas. Starp citu, siltās termozeķes lieliski glābj no sala arī ikdienas apavos.

SVARĪGI

Lai mazajam ziemas prieku baudītājam būtu silti un neatsegtos plika mugura, ja nošļukušas biezās bikses, var uzvilkt speciāli bērniem domāto termoveļas kombinezonu.

Silti!

CITI ŠOBRĪD LASA

Tiem, kas ir salīgi vai dodas pārgājienā kopā ar bērniem, der iegādāties sildelementu. Ja pēkšņi ievajagas, izvelk no iepakojuma un sakrata, kādu laiku paturot gaisā. Saskarsmē ar skābekli elements sakarsīs. Šādu siltumiņu var ieslidināt cimdā, zābakā starp zeķi un apavu, uzlikt virs krekla. Rokas sildīs septiņas stundas, ķermeni zem džemperiem – vēl ilgāk. Kad sāk atdzist, izņem un atkal pakrata gaisā. Pēc pilnīgas atdzišanas nav atkārtoti lietojams. Cena – aptuveni 2,50 eiro.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.