Kenans Alijevs: “Mums nav uzdevuma uzspiest savu viedokli, bet nodarboties ar objektīvu žurnālistiku.”
Kenans Alijevs: “Mums nav uzdevuma uzspiest savu viedokli, bet nodarboties ar objektīvu žurnālistiku.”
Foto – Karīna Miezāja

“Current Time” arī sevi plāno pozicionēt kā kanālu, kas rāda dokumentālās filmas, kas aizliegtas Krievijā. Kas tās par filmām? 47

Mēs nesen rādījām dokumentālo filmu par Krievijas politiķi Borisu Ņemcovu. Plānojam rādīt arī kritisku filmu par Krievijas prezidentu “Putin For­ever” – to neviens Krievijas kanāls nevēlējās ievietot savā programmā, jo tajā ir varas kritika. Krimas okupācijas dienā mēs parādīsim dokumentālo filmu par Krimas tatāru likteni. Mūsu rīcībā ir arī dokumentālā filma par dzejnieku Josi­fu Brodski un vesela plejāde dokumentālo filmu par Krievijas disidentiem, kā arī filmas par notikumiem Krievijā un Ukrainā. Tomēr mēs šeit neesam par vienpusēju sadarbību. Mēs labprāt izrādīsim arī Latvijā tapušas filmas, jo domāju, ka Krievijā un Ukrainā daudziem jo­projām interesē, kā cilvēki dzīvo Baltijā. Esam jau rādījuši Baltijas autoru filmu “Ģenerālplāns”, kas stāsta, kā Krievija izmanto saviem mērķiem margināļus. Pazīstamajam krievu kinorežisoram Vitālijam Manskim filma bija atklājums. Viņš man teica: ja skatās tikai Krievijas kanālus, tad cilvēkiem var rasties iespaids, ka Latvija ir kara priekšvakarā un šeit ir fašistiska valsts.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Parasti “Radio Brīvā Eiropa” un “Amerikas balss” darbojas vietās, kur ir kādas sabiedriskas vai politiskas problēmas. Pirms apmēram desmit gadiem tika slēgta “Radio Brīvā Eiropa” pārraides latviešu valodā. Bet, tagad “Current Time” formātā jūs atgriežaties.

Mēs uz Latviju skatāmies kā uz iespēju, jo šeit ir daudz cilvēku, kuri runā krievu valodā, bet saņem izkropļotu informāciju no Krievijas kanāliem. Nedomāju, ka mēs sāksim raidīt latviešu valodā, bet, ja tāda iespēja un vajadzība parādīsies, esam gatavi arī raidīt latviešu valodā. Tomēr Latvija ir brīva valsts, ES un NATO locekle, šeit valda vārda brīvība, kuru garantē Satversme. Mūsu rūpes ir par krievvalodīgo auditoriju, ar kuru mēģina manipulēt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bieži teic, ka Latvijā krievi vairāk mīlot Putinu nekā Krievijā…

Tas jau ir ērti – sēdēt Rīgā un mīlēt Putinu. Šeit Latvijā ir likuma vara, drošība un stabilitāte. Ir viegli būt Krievijas patriotam, ja tu dzīvo komfortā. Tikmēr Krievijā vara ar valsts mediju starpniecību runā, ka tur viss ir skaisti, bet ledusskapī valda tukšums. Šeit ledusskapis ir pilns, un tad ir vieglāk mīlēt TV “kasti”. Tomēr tā ir cilvēku izvēle – nevienu jau nepiespiedīsi, lai tevi mīlētu.

Bet kā pašlaik ir ar Krievijā notiekošo episko cīņu – ledusskapja un televizora mērošanos spēkiem?

Šobrīd Krievijā uzvar televizors, bet zaudē brīvība.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.