Foto: Shutterstock

Kartupeļu plācenīši ar cieto sieru: gatavoti uz pannas 2

Kad pusdienās gribas pagatavot kaut ko sātīgu un garšīgu, bet ne cepeškrāsnī, izmantojot tikai pannu, šī recepte čaklajām saimniecēm varētu būt īsts atradums!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

• Kartupeļi – 700 grami
• Burkāns – 1 vidējs
• Cietais siers – 100 grami
• Malti melnie pipari – pēc garšas
• Augu eļļa – 20 grami
• Kviešu milti – 5 ēdamkarotes
• Kefīrs – 3 ēdamkarotes
• Sāls – pēc garšas
• Pētersīļi svaigi – pēc garšas
• Ola – 2 gab.
• Cepamais pulveris – 0,5 tējkarotes
• Saulespuķu eļļa – pēc garšas

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos. Novāra sālītā ūdenī līdz gatavībai, bet pēc tam samīca ar stampu.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Saspaidītajiem kartupeļiem pievieno sasmalcinātus zaļumus, uz rīvēs sarīvētu sieru, sāli un piparus pēc garšas.

3. Burkānus sarīvē uz vidējā rupjuma rīves, pēc tam sacep pannā uzkarsētā eļļā. Pēc tam – pievieno pārējai masai.

4. Tagad gatavo mīklu: olām pievieno miltus, cepamo pulveri un nedaudz sāls. Visam pāri pārlej kefīru. Visu kārtīgi sajauc līdz viendabīgai masai.

5. No kartupeļu masas formē kotletītes, kas ietilpst saujā. Katru šo kotletīti apvīļā mīklā, un apcep uz pannas līdz zeltainam brūnumam no katras puses.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.