Foto – Karīna Miezāja

Uz 12. Saeimas vēlēšanām cilvēki gāja ar sajūtu, ka valsts ģeopolitiskais kurss var mainīties. Arī bijušais SAB vadītājs Jānis Kažociņš publiski atzinis, ka ilgstoši pastāvējusi vēlme graut Latvijas iedzīvotāju ticību savai valstij, īstenojot jaunu ideoloģiskā kara versiju, panākt, lai konstitucionālā ceļā tiek mainīts valsts ģeopolitiskais virziens. Šobrīd šīs bažas ir novērstas. Koalīcijai ir stiprs skaitliskais pārsvars un es gribētu cerēt, ka vismaz viena no mazajām partijām arī šo kursu atbalsta. 31


Taču tuvākajā laikā mums būs vairāki izaicinājumi. Pirmkārt, līdz šā gada beigām jāpieņem jaunais budžets. Šis laiks ir īss, bet prasību un vajadzību ir ļoti daudz. Turklāt atsevišķi partneri ir bijuši ļoti skaļi ar saviem solījumiem. Otrkārt, gaidāmā prezidentūra ES Padomē. Tā būs labs apstiprinājums tam, ka mēs piederam Eiropas vērtībām, bet vienlaikus mums jāprot izmantot šo iespēju, lai stiprinātu savu drošību un neatkarību.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas
Nedēļas nogalē mums gaidāms kongress. Tam esam devuši nosaukumu “Augam Latvijas simtgadei”. “Vienotība” ir pārvarējusi tradicionālo klupšanas akmeni Latvijas politikā, ka varas partijas nepārvar ceturtās vēlēšanas. Mēs to esam izdarījuši, tiesa – ar daudziem iekšējiem satricinājumiem. Tādēļ kongresā būs jāizvērtē jautājumi par organizatoriskiem uzlabojumiem partijas iekšienē. Taču ne mazāk svarīgi būs sākt runāt par Latvijas izaugsmi nākamo četru gadu periodā, jo pēc četriem gadiem mēs svinēsim Latvijas simtgadi. Es ceru, ka Latvijai šajā jubilejā mēs varēsim uzdāvināt jaunu cilvēku attieksmi pret savu valsti – savas vērtības apzināšanos, lepnumu par savu valsti. Tas būs valdības, Saeimas un arī mūsu partijas uzdevums nākamajiem četriem gadiem – iedvesmot cilvēkus būt lepniem par savu valsti.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.