Foto – Karīna Miezāja

M. Antonevičs: – Pirms kāda laika intervējām pazīstamo “Vienotības” politiķi Arti Pabriku, un viņš notiekošo partijā raksturoja ar vārdu “vibrācijas”. Kā jūs raksturotu “Vienotībā” notiekošo? 31


– “Vienotībā” ir un vienmēr ir bijusi viedokļu daudzveidība. Protams, attiecības saasinās, tiklīdz tuvojas kārtējās partijas vadītāja un valdes vēlēšanas. Pēc vēlēšanām esam partijā rīkojuši četrus reģionālos seminārus, lai cilvēkiem jau pirms kongresa būtu iespēja atklāti izrunāt visas lietas, kas viņus uztrauc, uzdot savus jautājumus vai ieteikumus, noskaidrot partijas vadības, frakcijas un ministru redzējumu. Šāda iespēja tiek dota, jo kongresā tik atklāta izrunāšanās var nesanākt laika trūkuma dēļ – uz kongresu pieteikušies 629 delegāti. Vienas dienas laikā jārunā par politisko darba kārtību, jāatskaitās par izdarīto, jāparedz laiks debatēm un jāievēl vairākas amatpersonas.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 3
Lasīt citas ziņas

– Vai jūsu minētā viedokļu daudzveidība ir par kādiem idejiskiem virzieniem? Vai varbūt tā vienkārši ir cīņa par varu partijā?

– Man ir grūti to raksturot, jo esmu mēģinājusi ar citu viedokļu cilvēkiem runāt par to un noskaidrot viņu mērķus, bet neko citu kā “demokrātijā var būt dažādi viedokļi” neesmu atbildē saņēmusi. Ne kādus piedāvājumus izmaiņām vai pašreizējās vadības kritiku, bet tikai “mēs gribam demokrātiju”. Nedomāju, ka “Vienotības” partijai vai frakcijai šobrīd ir kādas problēmas ar demokrātiju. Mēs ļoti rūpīgi visus jautājumus izdiskutējam, cik tas nepieciešams. Valdes sēdes visiem biedriem ir atklātas, un uz tām nāk arī cilvēki, kas vēl tikai domā, vai pievienoties mūsu partijai. Mums nav vairāk iekšējo pretrunu kā jebkurā citā šobrīd parlamentā pārstāvētā partijā. Ir gan konservatīvāk, gan liberālāk noskaņots gals, bet tas viss ir izrunājams.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.