© PhotoSG – Fotolia.com

Īpatnējais dārzenis – fenhelis. Trīs receptes, kā to pagatavot 0

Aromātisks un gards dārzenis

Foto – Aija Geida
Reklāma
Reklāma

Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Lasīt citas ziņas

Ko darīt ar fenheļiem? Šogad padevusies varena to raža! 
Maruta Raudziņa

Fenhelis ir aromātisks un gards dārzenis, kura pagatavošanai nevajag daudz piedevu, tas vislabāk garšo viens kopā ar zivi vai nedaudz dārzeņiem. Fehnelis ir dārzenis – vienpatnis, jo pats par sevi ir ar specifisku, dillēm un anīsam līdzīgu smaržu un garšu, tāpēc ar to labi sader vien daži produkti – siers, apelsīni, puravs, ķiploki un sīpoli, kartupeļi, zivs. Ja fenheli sajauc lielā mikslī ar gaļas produktiem, daudziem dažādiem dārzeņiem vai griķiem, fenheļa garša disharmonē, un ēdiens nav baudāms.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šī dārzeņa sakni var izmantot sautējumos, zupās, sacepumos kopā ar sieru, salātos. Fenheļa sakni var sagriezt lielākos gabalos, apslacīt ar olīveļļu, pievienot sāli un piparus un izcept cepeškrāsnī. Ideāla piedeva grilētai vai krāsnī ceptai zivij!

Fenheļa lapiņas izmato kā garšaugu vai dekorēšanai, savukārt fenheļa sēklas labi uzlabo gremošanu un novērš nepatīkamu smaku mutē – pietiek pirms ēšanas sakošļāt piecas fenheļa sēkliņas, lai varētu aizmirst par vēdergraizēm un sastrēgumiem gremošanas traktā! Piedāvājam dažas variācijas, kā izmantot fenheli.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.