Fenheļa sacepums ar fetu 0

2 fenheļa saknes,

1 purava kāts,

4 olas,

250 g Fetas siera,

2 ķiploku daiviņas,

2 ēdamkarotes olīveļļas,

½ tējkarotes sāls,

⅓ tējkarotes maltu melno piparu,

⅓ tējkarotes maltu melno sinepju sēklu.

Fenheli un puravus nomazgā un sagriež strēmelītēs. Pannā uzkarsē olīveļļu, pieber maltus melnos piparus un maltas melnās sinepes (ja tāda garšviela nav pieejama, var pievienot pustējkaroti krievu sinepju), garšvielas apcep 30 sekundes, tad pievieno fenheli un puravus. Apcep uz vidējas uguns, kamēr fenhelis paliek nedaudz mīksts. Tad pievieno sakapātas ķiploka daiviņas un vēl minūti cep.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 10
Lasīt citas ziņas

Uzliek sildīties cepeškrāsni uz +190…+200 °C. Kamēr tā silst, lielā bļodā sakuļ olas, pievieno kubiņos sagrieztu Fetas sieru un iemaisa fenheļa masā. Tad masu saliek vienā lielā vai vairākos mazākos cepamajos trauciņos un liek cepeškrāsnī uz aptuveni 30 – 35 minūtēm, kamēr sacepums paliek zeltaini brūns. Masa trauciņos jāliek aptuveni 2∕3 no tilpuma, lai cepoties tā nepāriet pāri malām. Kad gatavs, ļauj 10 minūtes atdzist un tikai tad pasniedz galdā. Iznāk aromātisks un sātīgs siltais ēdiens, labi garšo ar grilētu zivi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.