Foto – Marta Purmale

Vai darba gaitu sākumā nepiedzīvojāt mulsuma brīžus? 0


Strādājot medicīnā, neviens no tiem nav izsprucis. Pirmajā pieņemšanā bija tik liels stress, ka nesapratu, ko teikt un kā rīkoties. Visādi gadījumi bijuši, piemēram, puika novelk bikses, viņam stāv, un es nezinu, ko darīt. Citam intīmajā vietā jāpiededzina kārpas, bet viņš, jūtot, ka krāniņš ceļas, lec augšā no kušetes un skrien prom. Gadu gaitā pie kutelīgām situācijām esmu pieradis, un tagad mani grūti pārsteigt. Nesen gan aizdomājos, kad kāds puisis stāstīja, ka gribētu iemiesoties savu draugu draudzenēs un ar viņiem pārgulēt, bet geji viņam esot pretīgi. Savukārt viena dāma, kura bija apmeklējusi arī citus seksologus, uzskatīja, ka mums būtu jānodarbojas ar seksu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Vai pacientu vidū ir daudz vīriešu ar homoseksuālām vēlmēm?

Jā, bet reizēm viņi paši tās nepieņem. Kaut gan bijušas attiecīgas fantāzijas un arī seksuālas attiecības, puisis mēdz apgalvot, ka neesot gejs, taču sievietes viņu neinteresējot. Pilna galva ar tarakāniem!

CITI ŠOBRĪD LASA

Dažs atnāk un saka – vīrieša priekšā neizģērbšoties, jo neesot gejs. Kāpēc tad vispār ieradās uz konsultāciju? It kā nāk pēc palīdzības, bet to nepieņem. Varbūt baidās, ka radīsies erekcija un tas iepatiksies. Daži vīrieši pastāvīgi apmeklē urologus, lai rādītu krāniņu, jo viņiem tas sagādā baudu. Tomēr kopumā, manuprāt, sabiedrība ir kļuvusi homofobiskāka nekā pirms gadiem pieciem.

Vai pieņemat tikai vīriešus? Vai viņiem partneres nāk līdzi?

Mani pacienti ir galvenokārt 25–35 gadus veci vīrieši, bet pašam vecākajam, kurš bija noraizējies, ka vairs nestāv tik labi kā agrāk, bija 82 gadi. Protams, var nākt arī sievietes. Vairākas ir konsultējušās, ko darīt ar drauga locekli. Esmu iecerējis veidot nodarbību kursu meitenēm par vīrieti: kā viņš uzbūvēts un kas viņam patīk, lai nebūtu tā, ka masē vīra locekli, kamēr viņš knapi ciešas. Protams, gadās arī otrādi: vīrs glāsta sievas krūtis, bet viņa domā – būtu ātrāk beidzis!

Erekcijas traucējumi, pāragra sēklas noplūde, nespēja sasniegt orgasmu un citas problēmas skar abus partnerus, tāpēc labāk uz konsultāciju nākt kopā ar otru pusīti. Tomēr runāju arī ar abiem atsevišķi, jo katram ir savi skeleti skapī.

Reizēm sieviete uzskata, ka dara visu iespējamo, lai vīru seksuāli apmierinātu, taču viņš to noliedz. Tad nākas analizēt, kas īsti šajās attiecībās notiek. Nereti pāriem ir savstarpēji vieglāk saprasties caur trešo cilvēku, jo tad abi ieklausās, ko stāsta otrs.

Ja atnāk vīrietis viens pats un es iesaku, ka partnerei vajadzētu veikt viņam masāžu, no tā parasti nekas nesanāk. Taču, ja ierodas abi un es pastāstu, kā to darīt, ir pavisam cita lieta.

Reklāma
Reklāma

Kā sievietes mēdz nodarīt pāri partnerim?

Vīrietim ļoti iespiežas smadzenēs tādas frāzes kā, piemēram, atkal jau beidzi! Viņa pašapziņa cietīs arī no tādas it kā neitrālas atziņas – tam džekam nu gan ir metamais! Reizēm nemaz nevajag runāt, bet izrādīt, ka bijis labs sekss. Ne vienmēr vīrietis noticēs, ja to apliecinās vārdos. Viņš grib arī sajust.

Vai mūsdienās jaunieši dzimumdzīvi neuzsāk pārāk agri?

Kādā 90. gadu vidū veiktā aptaujā atklājās, ka pirmais dzimumakts bieži notiek jau 12 gadu vecumā, taču es pieļauju, ka daži tā sauc spēlēšanos dakteros.

Grūti pateikt, kad būtu īstais brīdis intīmās dzīves uzsākšanai. Viens tai ir gatavs 14, cits 18 gados, bet cits vēlāk. Kad tas notiek pirmoreiz, atkarīgs no apkārtējās vides. Ja klasē visi ir baigi pareizie un teicamnieki, skolas gados ar seksu vēl nenodarbojas.

Manuprāt, nav nekas slikts, ja pusaudzis sāk dzimumattiecības brīvprātīgi, lietojot prezervatīvu. Agrā jaunībā plosās hormonu vētras, ir rozā brilles un tāpēc attieksme pret seksu ir citāda. Jo cilvēks kļūst vecāks, jo grūtāk – radies savs skatījums un prasības, kas nereti traucē intīmajā dzīvē.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.