Dana Reizniece-Ozola
Dana Reizniece-Ozola
Foto – Dainis Bušmanis

Kas jādara pēcnācējam 13

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis: “Pašreiz nevēlamies izcelt vai papildus nopelt kādu no pretendentiem, jo, mūsuprāt, atbalstāma būtu jebkura ministra kandidatūra, kuras mērķis būtu tautsaimniecības attīstība sadarbībā ar uzņēmēju organizācijām.”

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Krievijas diktators Putins ir gatavs veikt nelielu militāru operāciju pret kādu no Baltijas valstīm
Lasīt citas ziņas

Latvijas Darba devēju konfederācijas vadītājs Vitālijs Gavrilovs: “LDDK kā valdības sociālais partneris sagaida, ka Ekonomikas ministrijas galvenā prioritāte ir un būs Latvijas tautsaimniecības izaugsme, starptautiskās konkurētspējas veicināšana, investīciju piesaiste un sabalansēta darba tirgus izaugsme. Svarīgi mērķus ne tikai izvirzīt, bet arī pildīt.”

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis aicina nākamajam ekonomikas ministram aktīvi darboties trīs virzienos: racionālas nodokļu sistēmas izveide (Pasaules banka veic pētījumu), mikrouzņēmuma nodokļa aizstāšana ar uzņēmējdarbības sākšanas režīmu, atskaišu vienkāršošana mikrouzņēmumiem un ārvalstu investīciju piesaiste. “Vislabāk reemigrācijas programma sāks darboties, ja Latvijā būs izveidotas labi apmaksātas darba vietas,” tā K. Šadurskis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Citi eksperti vēl papildus nosauc OIK maksājuma sakārtošanu, gāzes tirgus liberalizāciju, birokrātijas mazināšanu un ierēdniecības darba stila mainīšanu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.