Dita Lūriņa
Dita Lūriņa
Foto: Karīna Miezāja/LA.LV

Varbūt jautājums skanēs paskarbi, bet cik ilgs var būt aktiera zvaigznes laiks? 2


Tas nav ilgs. Un, protams, aktieris tomēr ir jaunības profesija. Kaut arī, jā, ir ļoti jauki uz skatuves redzēt daudzas paaudzes, un es ļoti ceru, ka latviešu teātris 21. gadsimta realitātē to nezaudēs, tomēr tā īsti skatuvei ražīgākie ir tie spēka gadi. No otras puses, garīgi, ne miesās, mēs katrs novecojam ļoti dažādos tempos. Ja tu garīgi paliec jauns ilgāk, tad tas cipars it kā pabīdās… jo tavs gars dzīvo citā intensitātē.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Lasīt citas ziņas

Varbūt līdz viscienījamākajiem gadiem atrasties uz skatuves ir liela izredzētība?

Nacionālais teātris šajā ziņā ir ļoti bagāts. Nupat, 5. jūnijā, mums bija vecmeistaru pasākums, mums šo granddāmu un grandkungu skaitliski ir ļoti daudz. Es ļoti ar viņiem lepojos, priecājos un vēlos, lai viņi vēl ilgi būtu uz skatuves.

Kāda būs Ditas Lūriņas aktrises vasara?

CITI ŠOBRĪD LASA

Paies kameras priekšā. Ielēkšu braucošā vilcienā. Divos televīzijas seriālos – “Viņas melo labāk” un “Ēnu spēles” – nākamajā rudenī parādīsies jaunas, manis spēlētas varones. Ar “Ugunsgrēku” savā laikā man bija ļoti interesanta un jauka pieredze. Kā vienmēr dzīvē “viss traki reizē zied”. Līdzsvara nekad nav.

Un ko sola nākamā sezona?

Par rudeni patlaban grūti pateikt, jo nupat nomainījās gan iepriekš ieplānotā luga, gan režisors, bet sezonas otrajā pusē mani atkal gaida otrreizēja tikšanās ar režisori Ināru Slucku. Iejutīšos slavenajā Veltas Līnes Rozes lomā Pētera Pētersona lugā “Man trīsdesmit gadu”. Ļoti priecājos, jo man neprātīgi patīk izraudzītā luga.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.