Vistas fileja ar kartupeļu tumi un ceptām baravikām
 0

Sastāvdaļas:

5 vistas filejas,

150 g baraviku,

1 sīpols,

2 ķiploka daiviņas,

6 vidēji lieli kartupeļi,

2 vidēji lieli burkāni,

70 g sviesta,

70 g saulē kaltētu tomātu,

100 g “Rasas” klasiskā krēmsiera,

puse vārītas bietes,

1 buntīte zaļumu,

1 krūze dzērveņu,

pēc vajadzības: olīveļļa, timiāns un piecgraudu pipari.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

“Piedošanu, bet šis ir reāli smieklīgi!” Sieviete “Pepco” iegādājusies dēlam bikses, taču vien vēlāk pamanījusi, ka tām ir dīvains defekts 13
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Vistu liek cepešpannā, pievieno saspaidītu ķiploku, timiānu, piecu piparu maisījumu, mazliet eļļas. Liek krāsnī un 15 minūtes cep 180 °C. Vista ir gatava, kad tās iekšējā temperatūra ir 70 – 72 °C.

Tumei novāra mizotus kartupeļus un burkānus, līdz tie ir mīksti. Samīca, pievieno daļu sviesta, kapātus saulē kaltētos tomātus, zaļumus un krēmsieru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sēnes sagriež vēlamā formā, sīpolus – sakapā. Uz karstas pannas atlikušajā sviestā un eļļā liek cepties sīpolus un pēc īsa brīža pievieno sēnes. Cep, kamēr tās ir kļuvušas zeltainas. Pievieno garšvielas un sāli.

Katliņā novāra dzērvenes un sablendē. Izkāš caur sietu un masu liek uz mierīgas uguns. Kad dzērveņu masa ir sabiezējusi, tā ir gatava.

Kārtojot visu uz šķīvja, krāsainam akcentam pagatavo rozīgu masu, krēmsieru sajaucot ar vārītas bietes sulu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.