Foto: Marta Purmale

Zaļais sorbets ar avokado un laimu 0

Sastāvdaļas
* 2 avokado
* sula no 2 laimiem
* 150 g pūdercukura

Reklāma
Reklāma
Šausminošs atklājums Latvijā: dzīvoklī atrasta sieviete, kas mirusi pirms 4 gadiem
Drošākās un nedrošākās Latvijas pilsētas, kur atrasties “X” stundā: mākslīgā intelekta prognoze
Kokteilis
10. jūlijā mūs apspīdēs Briežu pilnmēness – tas īpašā veidā ietekmēs visas zodiaka zīmes
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Avokado notīra, mīkstumu sablendē vai virtuves kombainā kārtīgi sakuļ ar laima sulu un pūdercukuru. Gatavo masu novieto saldētavā un patur vismaz 6 stundas.

Trauciņos liek sorbeta bumbiņas. Var izrotāt ar piparmētras lapiņām vai kādām ogām.

Pavāres piebilde

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja uzturā nedrīkst lietot cukuru, var pievienot dabisko agaves sīrupu vai citu salduma aizvietotāju.

Šādu sorbetu nereti izmanto svaigēdāju gatavotajās kūkās. Tas ir bagātīgs ar uzturvielām, ko nodrošina avokado. Šim auglim nav īpašas garšas – tas nav ne salds, ne sāļš, tātad, kādu garšu pieliksim, tāda arī būs. Kopā ar laimu tas ir tīkami skābens, atspirdzinošs. Viegls un vēss kārums siltai dienai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.