Foto: Aija Geida

Zaļo pupiņu un siera salāti ar biešu dīgstiem 0

Sastāvdaļas
• 500 g zaļo pupiņu ar visām pākstīm
• 200 g fetaki siera
• 50 g biešu dīgstu
• 100 g Indijas riekstu

Reklāma
Reklāma
10 profesijas, ar kuru palīdzību tu vari kļūt par miljonāru! Vai tu jau strādā kādā no tām?
Krimināls
“Nebiju paspējis gultu saklāt…” Pārsteidzošs stāsts par Jevgeniju Gecko, kurš izbēdzis no Jēkabpils cietuma, taču pirms tam sazinājies ar LA.LV
Kokteilis
10. jūlija pilnmēness būs liktenīgs tieši šīm zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Mērcei
• Liela ķiploka daiviņa
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• 2 + 1/2 tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Uzvāra katlā divus litrus ūdens un pievieno divas tējkarotes sāls. Jaunās zaļās pupiņu pākstis (jau var iegādāties lielveikalos) 5–6 minūtes pavāra sālsūdenī, līdz tās mazliet mīkstas, tad strauji atdzesē ūdenī ar ledu, lai nezūd košā krāsa. Atdzesētas sagriež mazākos gabaliņos. Pannā apgrauzdē Indijas riekstus. Smalki sakapā ķiploka daiviņu. Platā traukā vispirms liek blanšētās pupiņu pākstis, tad apgrauzdētos Indijas riekstus un fetaki sieru, sakapātos pētersīļus un biešu dīgstus.

CITI ŠOBRĪD LASA

No olīveļļas, citrona sulas, ķiploka daiviņas, ½ tējkarotes sāls un pipariem gatavo mērci, ko pārslaka salātiem. Pavasarīgi zaļos salātus pasniedz pie silta pamatēdiena.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.