Žāvētas vistas salāti ar fusilli sinepju mērcē 0

Pastai jeb makaroniem, kā to ierasts saukt Latvijā, ir augsta uzturvērtība. Šis produkts satur šķiedrvielas, vitamīnus, minerālvielas, cieti un augu valsts olbaltumvielas. Īpaši vērtīgi ir pilngraudu makaroni. Tos var gatavot gan ar dārzeņiem, gan ar sieru, gaļu vai citām piedevām.

Kokteilis
2026. gada upuri: šīs zodiaka zīmes saņems skarbu mācību no likteņa
Eiropa ir brīdināta! Krievijas “Pastardienas radio” pārraida 15 šifrētus ziņojumus; pieminēta arī Latvija 90
Apstiprināts galējais prāmja “Estonia” katastrofas cēlonis. Tas ir negaidīts 24
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas (4 personām)
• 250 g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
• 450 g žāvētas vistas gaļas
• 180 g redīsu
• 2 āboli
• buntīte lociņu
• šķipsna sāls

Mērcei
• 3 ēdamkarotes majonēzes
• 3 ēdamkarotes Dižonas sinepju
• 1 tējkarote medus
• 1 ēdamkarote ūdens

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, tad liek pastu un vāra aptuveni septiņas minūtes, līdz pasta sasniedz al dente kondīciju – ir nedaudz cieta. Nokāš ūdeni un pastu atdzesē. Pagatavo salātu mērci, samaisot visas sastāvdaļas. Lielā bļodā sajauc pastu, žāvētas vistas gabaliņus, redīsus, ābolus un lociņus. Uzlej mērci un samaisa.

Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore

UZZIŅA

Fusilli – makaronu spirālītes

Penne – makaroni caurulīšu izskatā

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.