Foto – Aija Geida

Žāvētu ābolu krēms ar dzērveņu mērci 0

Sastāvdaļas
• 100 g žāvētu ābolu
• 1 paciņa RUF agara
• 250 ml saldā krējuma
• 250 ml auksta ūdens
• 50 g cukura

Kokteilis
Šos ēdienus nevajadzētu likt uz Vecgada svinību galda – Ugunīgais Zirgs būs nikns
“Savienojums patiesi ir pārrauts!” “The Atlantic” atklāj Eiropas reakciju uz ASV negaidīto lēmumu
“Viņš labi apzinās…” NATO atbild Putinam uz viņa paziņojumu par gatavību tieši tagad karot ar Eiropu
Lasīt citas ziņas

Dzērveņu mērcei
• 50 g dzērveņu
• 250 ml ūdens
• 25 g cukura
• pusēdamkarote kartupeļu cietes

Pagatavošana.
Katlā ielej aukstu ūdeni, saldo krējumu, agaru un žāvētus ābolus. Uz mazas uguns uzvāra un pēc tam pavāra vēl trīs minūtes. Ar rokas blenderi sakuļ viendabīgā masā un vēl karstu sapilda deserta traukos un noliek vēsumā sarecēt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavo dzērveņu mērci. Uzvāra ūdeni, pieber dzērvenes un mazliet pavāra. Sablendē, pieliek cukuru un nelielā auksta ūdens daudzumā izšķīdinātu kartupeļu cieti. Uzvāra un nedaudz pakarsē, līdz masa sabiezē. Atdzesē. Pārlej pāri krēmam un pasniedz galdā.

Šis krēms labi garšo arī ar vaniļas mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.