Foto – Aija Geida

Žāvētu ābolu krēms ar dzērveņu mērci 0

Sastāvdaļas
• 100 g žāvētu ābolu
• 1 paciņa RUF agara
• 250 ml saldā krējuma
• 250 ml auksta ūdens
• 50 g cukura

Reklāma
Reklāma
“Autobusā iekāpa apmēram 7 gadus vecs puika…” Šofera drosmīgais lēmums pasargā bērnu no potenciālām briesmām 7
Pagājušajā naktī pie slimnīcas durvīm pusnaktī atstāj džemperī ievīstītu jaundzimušo: mediķi ko tādu 30 gadu laikā piedzīvo pirmo reizi 10
Kokteilis
“Ņemot vērā manu slimību…” Eksprezidents Guntis Ulmanis atklāti stāsta par veselības problēmām ģimenē
Lasīt citas ziņas

Dzērveņu mērcei
• 50 g dzērveņu
• 250 ml ūdens
• 25 g cukura
• pusēdamkarote kartupeļu cietes

Pagatavošana.
Katlā ielej aukstu ūdeni, saldo krējumu, agaru un žāvētus ābolus. Uz mazas uguns uzvāra un pēc tam pavāra vēl trīs minūtes. Ar rokas blenderi sakuļ viendabīgā masā un vēl karstu sapilda deserta traukos un noliek vēsumā sarecēt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavo dzērveņu mērci. Uzvāra ūdeni, pieber dzērvenes un mazliet pavāra. Sablendē, pieliek cukuru un nelielā auksta ūdens daudzumā izšķīdinātu kartupeļu cieti. Uzvāra un nedaudz pakarsē, līdz masa sabiezē. Atdzesē. Pārlej pāri krēmam un pasniedz galdā.

Šis krēms labi garšo arī ar vaniļas mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.