Foto: videovirtuve.lv

Zefīra groziņi – nemirstoši laba klasika 0

Sastāvdaļas

Zefīra krēms (240g):

3 olu baltumi

2 ēdamkarotes aprikožu džema

3 ēdamkarotes cukura,

1 tējkarote želatīna,

1 piliens citrona esences

Groziņi

2 glāzes kviešu miltus

1/2 glāzes cukura

200g margarīna

1 ola

1 olas dzeltenums

1/2 tējkarotes cepamais pulveris

Pagatavošana

Krēms

Želatīnu uzbriedina 1/4 glāzes atdzesēta vārīta ūdens,pēc tam karsta ūdens peldē izšķīdina.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
Lasīt citas ziņas

Džemu nedaudz uzsilda,izberž caur sietu,pieber cukuru un vāra 5-10 minūtes, tad pievieno želatīnu.

Olu baltumus saputo, nepārtraucot putošanu, pievieno sagatavoto augļu pildījumu un piepilina citronu esenci.

Groziņi

CITI ŠOBRĪD LASA

Miltus samaisa ar cepamo pulveri un cukuru.

Margarīnu ar nazi iekapā miltos, līdz izveidojas drumstalas.

Pievieno olas(var būt tikai 1 ola), ātri samīca viendabīgu mīklu un noliek vēsumā.

Mīklu izveltnē 3 cm biezā plāksnē, ar krūzi izspiež aplīšus, kurus iespiež mazās robotās groziņu veidnītes.

Ar dakšiņu veidnītēs pamatā mīklu sadursta.

Groziņus cep mērenā siltumā gaiši brūnus.

Atdzesētus pilda ar brūkleņu ievārījumu un zefīra krēmu, kuru vēl nesarecējušu izspiež caur pergamenta turziņu.

Rotā ar augļiem, ogām vai sukādēm.

Avots: videovirtuve.lv

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.