Foto: Agnese Strazdiņa

Zemeņu putas ar vaniļas mērci. Burvīgs deserts 1

Sastāvdaļas zemeņu putām
• 1 l saldā krējuma
• 150 g zemeņu
• 10 g cukura
• 10 g vaniļas cukura

Reklāma
Reklāma
atpazīt savu dvēseles radinieku pēc dzimšanas datuma
RAKSTA REDAKTORS
“Es sakožu zobus un maksāju,” 83 gadus vecai pensionārei Rīgā piespiež atteikties no beztermiņa īres līguma
“Bāc! Pedagogam nav tiesību pacelt balsi uz svešu bērnu!” Vecāki pārsteigti par skolotāju rīcību
Lasīt citas ziņas

Vaniļas mērcei
• 1 l piena
• 100 g cukura
• 10 olu dzeltenumi
• 10 g vaniļas cukura

Pagatavošana.
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pa daļām pievieno uzvārītu pienu, nepārtraukti maisot. Pēc tam trauku ar saputotajiem olu dzeltenumiem un pienu liek ūdens peldē, karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Vaniļas mērci pasniedz atdzesētu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Saputo saldo krējumu, kam pievienots cukurs un vaniļas cukurs. Tad pievieno sablendētas zemenes un uzmanīgi iecilā.

Trauciņā vispirms liek vaniļas mērci, tad – zemeņu putas.

Vaniļas mērci nedrīkst uzvārīt, jo tad olu dzeltenumi saies ziedos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.