Foto: Agnese Strazdiņa

Zemeņu putas ar vaniļas mērci. Burvīgs deserts 1

Sastāvdaļas zemeņu putām
• 1 l saldā krējuma
• 150 g zemeņu
• 10 g cukura
• 10 g vaniļas cukura

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim
Lasīt citas ziņas

Vaniļas mērcei
• 1 l piena
• 100 g cukura
• 10 olu dzeltenumi
• 10 g vaniļas cukura

Pagatavošana.
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pa daļām pievieno uzvārītu pienu, nepārtraukti maisot. Pēc tam trauku ar saputotajiem olu dzeltenumiem un pienu liek ūdens peldē, karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Vaniļas mērci pasniedz atdzesētu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Saputo saldo krējumu, kam pievienots cukurs un vaniļas cukurs. Tad pievieno sablendētas zemenes un uzmanīgi iecilā.

Trauciņā vispirms liek vaniļas mērci, tad – zemeņu putas.

Vaniļas mērci nedrīkst uzvārīt, jo tad olu dzeltenumi saies ziedos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.