Foto: Zanda Birze

Zemeņu sambuks ar vaniļas mērcīti 0

Sastāvdaļas
• 500 g zemeņu vai citu ogu
• 3 olu baltumi
• 50 g cukura

Reklāma
Reklāma
“Latvija nav pelnījusi neatkarību.” Sieviete skarbi izsakās par Latviju un sadusmo tautiešus 29
Kokteilis
Merkurs Skorpionā brīdina: 4 zodiaka zīmju pārstāvjiem tuvākajā nākotnē gaidāms liels pārbaudījums
RAKSTA REDAKTORS
“Kāds izmanto Ukrainas karu, lai…” Mairis Daugavpilī pamanījis dīvainas skrejlapas uz ēku sienām 50
Lasīt citas ziņas

Vaniļas mērcei
• 3 olu dzeltenumi
• 500 ml piena
• 70 g cukura
• 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Pagatavošana.
Sablendē zemenes ar cukuru. Pievieno olu baltumus un ar mikseri puto, līdz izveidojas krēmīga, gaisīga masa. Sakulto masu liek deserta trauciņā un pārlej ar vaniļas mērci. To gatavo šādi: olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, tad, nepārtraukti maisot, pakāpeniski pielej uzvārītu siltu pienu. Pēc tam trauku ar piena un olu maisījumu liek ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz mērce sāk biezēt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vaniļas mērci atdzesē un tikai tad uzlej sambukam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.