Foto: Zanda Birze

Zemeņu sambuks ar vaniļas mērcīti 0

Sastāvdaļas
• 500 g zemeņu vai citu ogu
• 3 olu baltumi
• 50 g cukura

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
Lasīt citas ziņas

Vaniļas mērcei
• 3 olu dzeltenumi
• 500 ml piena
• 70 g cukura
• 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Pagatavošana.
Sablendē zemenes ar cukuru. Pievieno olu baltumus un ar mikseri puto, līdz izveidojas krēmīga, gaisīga masa. Sakulto masu liek deserta trauciņā un pārlej ar vaniļas mērci. To gatavo šādi: olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, tad, nepārtraukti maisot, pakāpeniski pielej uzvārītu siltu pienu. Pēc tam trauku ar piena un olu maisījumu liek ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz mērce sāk biezēt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vaniļas mērci atdzesē un tikai tad uzlej sambukam.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.