Foto-Valdis Semjonovs

Sola finansiālu atbalstu
 13

Cūku audzētājiem, kuri Āfrikas cūku mēra dēļ ārkārtas zonā būs spiesti likvidēt saimniecībā turētos dzīvniekus, varētu tikt izmaksāts arī īpašs atbalsts jeb kompensācija par pārorientēšanos uz citu dzīvnieku audzēšanu. Tā vakar sacīja ministrs J. Dūklavs, ziņo “Nozare.lv”. Atbildot uz jautājumu, par kādiem līdzekļiem cūku audzētājiem pirkt citus lopus un vai nav plānots izstrādāt īpašu atbalsta programmu, J. Dūklavs atbildēja apstiprinoši. “Skaidrs, ka Lauku atbalsta dienestam nav tādas naudas, lai maksātu kompensācijas par pārorientēšanos no cūkām uz citiem mājlopiem. Protams, ka par mājas cūkām izmaksāto kompensāciju 10 aitas nopirkt nevarēs, tādēļ tuvākajā laikā domāsim, ko darīt,” sacīja Dūklavs. Viņš arī atzina, ka ar valsts līdzekļiem šim atbalsta veidam nebūšot līdzēts, tāpēc tiks apsvērta doma piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas
“Par šo tiešām spriedīsim vistuvākajā laikā, jo visi saprot, ka situācija ir ļoti sarežģīta un dažām saimniecībām pat traģiska,” sacīja ministrs.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.