Foto – Valdis Semjonovs

Ziedkāpostu krēmzupa ar ceptām austersēnēm un trifeļu eļļu 0

Sastāvdaļas

(3 – 4 porcijām)
Ziedkāposts, kartupelis, 1/2 sīpola, 1 ķiploka daiviņa, timiāna lapiņas, saldais krējums, austersēnes, sviests, malti melnie pipari, sāls, trifeļu eļļa.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Ziedkāpostam noņem lapas, sadala daiviņās un kopā ar kātu liek katlā ūdenī. Kāts dos labu garšu.

Pievieno nomizotu, gabaliņos sagrieztu kartupeli, 1/2 sakapāta sīpola, notīrītu ķiploka daiviņu, svaigu timiānu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vāra, līdz dārzeņi mīksti, izņem ziedkāposta kātu. Virumu sablendē.

Pannā sviestā apcep sagrieztas austersēnes, pievienojot mazliet maltus melnos piparus, sāli.

Pirms pasniegšanas ziedkāpostu virumam pievieno nedaudz saldā krējuma. Lej šķīvī, vidiņā ieliekot ēdamkaroti ar ceptajām austersēnēm.

Iepilina nedaudz trifeļu eļļas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.