Foto – Valdis Semjonovs

Ziedkāpostu krēmzupa ar ceptām austersēnēm un trifeļu eļļu 0

Sastāvdaļas

(3 – 4 porcijām)
Ziedkāposts, kartupelis, 1/2 sīpola, 1 ķiploka daiviņa, timiāna lapiņas, saldais krējums, austersēnes, sviests, malti melnie pipari, sāls, trifeļu eļļa.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot

Kokteilis
Hallo! Jā! Klausos!! Ar kādu vārdu tu atbildi uz telefona zvaniem? Izrādās, ka tas kaut ko pasaka par tavu raksturu 9
Simtgadīgs pareģojums ir piepildījies: no kosmosa uz Zemi “plūst” īpaša enerģija
Kokteilis
Nevari tikt galā ar savu vīramāti? Viņa noteikti ir dzimusi šajā zodiaka zīmē
Lasīt citas ziņas

Ziedkāpostam noņem lapas, sadala daiviņās un kopā ar kātu liek katlā ūdenī. Kāts dos labu garšu.

Pievieno nomizotu, gabaliņos sagrieztu kartupeli, 1/2 sakapāta sīpola, notīrītu ķiploka daiviņu, svaigu timiānu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vāra, līdz dārzeņi mīksti, izņem ziedkāposta kātu. Virumu sablendē.

Pannā sviestā apcep sagrieztas austersēnes, pievienojot mazliet maltus melnos piparus, sāli.

Pirms pasniegšanas ziedkāpostu virumam pievieno nedaudz saldā krējuma. Lej šķīvī, vidiņā ieliekot ēdamkaroti ar ceptajām austersēnēm.

Iepilina nedaudz trifeļu eļļas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.