Foto – Anda Krauze

Ziemas krāsainība no siltā līdz saldajam 0

Visi gadalaiki, izņemot ziemu, ir krāsaini. Ziema – balta. SIA “Karīna&Co” direktors un šefpavārs Juris Karlsons un AS “Tukuma piens” mārketinga vadītājs Armands Artihovičs ir pārliecināti, ka arī ziemu var bagātināt ar krāsām, garšām un smaržām.


Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Gan Juris, gan Armands ir zinoši par jogurtu, lielisko piena produktu, kuru dēvējam par “trīs vienā”, jo jogurts satur olbaltumvielas, kalciju un labās baktērijas, tātad ir īpaši veselīgs. Abi satikušies, prātus un prasmes kopā salikuši un mums piedāvā ēdienus no jogurta un ar jogurtu. Uzturzinātnieki apgalvo, ka jogurts ir gan ēdiens, gan dzēriens.
– Jogurtam ir vieta salātos, mērcēs, krēmos, zupās, uzkodās, siltajos ēdienos, tortēs, kūkās un dzērienos, – pārliecināts Juris Karlsons.

  

Ķirbju un nūdeļu zupa ar jogurtu


Sastāvdaļas:

100 g bezpiedevu jogurta,

100 g ķirbja,

1 l dārzeņu buljona,

1/4 citrona,

CITI ŠOBRĪD LASA

1 ēdamkarote sasmalcinātu piparmētru lapiņu,

sāls pēc garšas.

Kā gatavot? Ķirbja gabalu sagriež strēmelītēs, tās applaucē dārzeņu buljonā. Tad samazina uguni līdz 60 grādiem, ielej bezpiedevu jogurtu, pievieno sāli, citronu, brūno cukuru (pēc garšas). Dekorē ar piparmētru lapiņām.

  

Vistas fileja folijā ar kaltētiem tomātiem, makaroniem un jogurta mērci

Sastāvdaļas:

400 g vistas filejas,

200 g bezpiedevu jogurta,

50 g sojas mērces,

3 daiviņas ķiploka,

50 g spinātu lapu,

50 g kaltētu tomātu,

šķipsniņa jūras sāls,

makaroni,

sviests.

Kā gatavot? Vistas fileju sagriež strēmelītēs un 30 minūtes marinē (marinādi gatavo no jogurta, sojas mērces un ķiplokiem). Fileju cep cepeškrāsnī 20 minūtes 160 grādos.

Sālsūdenī izvāra makaronus, sviestā viegli apcep, pārlej ar mērci.

Mērcei spinātus sablenderē ar jogurtu un jūras sāli. Ēdienu dekorē ar kaltētiem tomātiem.

 

Kārtainā burkānu želeja ar EKO jogurta “Baltais” un ķiršu – rabarberu mērci


Sastāvdaļas:

200 g burkānu sulas,

200 g EKO jogurta “Baltais”,

100 g pūdercukura,

100 g ķiršu bez kauliņiem,

100 g rabarberu,

30 g želatīna.

Kā gatavot? Svaigu burkānu sulu samaisa ar pūdercukuru un izkausētu želatīnu, ielej formā, atdzesē 20 minūtes. Jogurtu sajauc ar pūdercukuru un izkausētu želatīnu, uzlej uz burkānu želejas. Pievieno mērci: sablenderē ķiršus ar rabarberiem un pūdercukuru.

 

 

 

 Kārtainais jogurta dzēriens ar jogurta kūciņu

Sastāvdaļas:

200 g jogurta “Imunella”,

100 g persiku kompota,

100 g banānu,

100 g zemeņu (var būt saldētas),

piparmētras,

50 g pūdercukura,

jogurta kūciņa.

Kā gatavot? Jogurtu, persikus, banānus un piparmētru lapas sablenderē. Zemenes sablenderē ar pūdercukuru. Kārto glāzē kārtām. Pasniedz ar jogurta kūciņu (jogurts sablenderēts ar banānu, pievienots želatīns, masa ielieta trauciņos, lai sastingst).

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.