Viens no filmas režisoriem – Mortens Traviks.
Viens no filmas režisoriem – Mortens Traviks.
Foto no Travika Mortena personiskā arhīva

  4

Viedokļi 

Klāvs Sedlenieks, sociālantropologs

Man šķita svarīgas paralēles ar “Elpojiet dziļi” jeb “Četri balti krekli”, kas ir latviešu kinoklasika par mūziķu cīņu pret cenzūru, par menedžera pielaidību prasībām, lai tikai varētu uzstāties, un mūziķa protestu un nevēlēšanos iziet uz kompromisu ar sirdsapziņu. Šajā gadījumā izskatījās, ka grupa, kas vienmēr ir cīnījusies pret totalitārismu, tomēr pakļāvās un izdarīja teju visu, ko no viņiem prasīja. Savukārt filmēšanas grupa minēja, ka cenzūra pastāv arī pie mums, tāpēc it kā neesot atšķirību starp to, kas notiek pie viņiem un pie mums. Tam par piemēru viņi teica, ka arī dažas televīzijas vēlas rediģētu vēstījumu, bet viņi neko neesot gatavi mainīt. Šajā sakarā es jautāju, kāpēc tad tā, kāpēc šeit viņi izrāda mugurkaulu, lai gan filmā mūziķi bija citādi noskaņoti.

Reklāma
Reklāma

Anda Rožukalne, mediju kritiķe

Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Lasīt citas ziņas

Ļoti vērtīga un interesanta ideja. Aizraujoši! Man šķiet, ka miksēt kopā šos divus elementus – rokgrupu un Ziemeļkoreju – bija ļoti izglītojoši. Ir nepieciešamas priekšzināšanas, lai filmu varētu izprast – tas nav tikai izklaidējošs materiāls. Manuprāt, paši autori bija pārsteigti par iznākumu, jo, kā viņi minēja, bija izveidojušies noteikti stereotipi. Ja kāds teiks, ka tiek idealizēta Ziemeļkoreja – tā noteikti nav – rokgrupa taču bija spiesta samazināt dziesmu skaitu, piekāpties, mainīties. Filmā ir domas plašums, atrastas kopsakarības, un caur vienu notikumu (gatavošanos koncertam) būtībā parādīts vesels pusgadsimts pasaules vēsturē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.