Foto – Shutterstock

Zirnīgi plācenīši bez olām 0

Pelēko zirņu miltus nejauši ieraudzīju zemnieku saimniecības “Kaņepītes” stendā Valmieras gadatirgū. Nopirku, jo zinu, ka jāēd vairāk pākšaugu, ka tajos ir daudz šķiedrvielu, kas palīdz normāli darboties zarnām. Un vēl pelēko zirņu miziņas satur antioksidantus, kas no organisma izvada kaitīgās vielas.

Reklāma
Reklāma
Trampa dzīvībai draud briesmas: bijušais ASV Nacionālās drošības padomnieks atklāj kāda terora tīkla “slepkavību sarakstu”
ASV vairs nevēlas pagaidu pamieru Ukrainā: Venss nāk klajā ar jaunu paziņojumu 42
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju 1
Lasīt citas ziņas

“Kaņepīšu” saimnieki pastāstīja, ka no šiem miltiem var izcept lieliskas pankūciņas, turklāt nav nepieciešams pievienot olu. Zirņu milti lieliski satur kopā mīklu. Izmēģināju tieši tā, kā ieteica. Miltus aplēju ar ūdeni un atstāju, lai uzbriest. Sīki sagriezu sīpolu un pāris ķiploka daivu, ko apcepu eļļā un pievienoju miltiem. Piebēru sāli, garšvielas un kārtīgi sajaucu. Ar garšvielām variēju – liku gan indiešu garam masala, gan spāņu chimichurri, gan Vidusjūras garšaugu maisījumu, gan mūsu pašu pētersīļus un pipariņus.

Cepu glītus plācenīšus, kamēr zeltaini. Karsti labi garšo ar krējumu, auksti – kā pikants našķis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šos miltus var iegādāties daudzos ekoveikalos, arī “Rimi” sadaļā “Klēts”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.