Laikrakstā “Ludzas Zeme” publicēto žurnālistes Anitas Daukštes rakstu “Nodrošina advokātei klientus” vērtē policijas sevišķi smagu un sērijveida noziegumu nodaļa.
Laikrakstā “Ludzas Zeme” publicēto žurnālistes Anitas Daukštes rakstu “Nodrošina advokātei klientus” vērtē policijas sevišķi smagu un sērijveida noziegumu nodaļa.
Laikrakstā “Ludzas Zeme” publicēto žurnālistes Anitas Daukštes rakstu “Nodrošina advokātei klientus” vērtē policijas sevišķi smagu un sērijveida noziegumu nodaļa.

VIEDOKĻI 5

Daiga Bitinice, reģionālā laikraksta “Kurzemnieks” redaktore: “Vispirms būtu jāsaprot, kāds ir bijis raksta mērķis. Vai atklāt lasītājiem patiesību, atmaskot pārkāpumus, nelikumības? Bet tādā gadījumā ir vajadzīgi fakti. Tiesa – reģionālā medija specifika ir tāda, ka par negatīvām lietām neviens nevēlas runāt atklāti. Taču, dzīvojot tik tuvu viens otram, kur visi visu par visiem zina, vēl jo svarīgāk ir sabalansēt abu pušu viedokļus. Anonīmi komentāri portālā nekādā ziņā nevar būt kā ticams avots! Arī Kurzemē ir bijuši gadījumi, kad žurnālisti dabū ciest, rakstot par noziegumiem. Vistraģiskākais gadījums bija Liepājā, kad, atmaskojot nelegālā alkohola tirdzniecību, žurnālists mīklainos apstākļos gāja bojā, Kuldīgā žurnālistei tika sadedzināta automašīna. Klaja amatpersonu vēršanās pret žurnālistu pēc kāda kritiska raksta man pēdējā laikā nav zināma, taču mājieni, lai redaktors nozīmē citu mazāk kritisku rakstītāju – gan. Tāpat ir bijis gadījums, kad bērns mājās stāsta par skolotājas netaktiskiem izteikumiem pēc mātes žurnālistes raksta izlasīšanas. Ar to, strādājot reģionos, ir jārēķinās, taču tas vēl vairāk nozīmē vienu – rakstam jābūt maksimāli objektīvam, nevis vienpusīgam; tas nedrīkst būt kā izrēķināšanās. Citādi tiek grauta ticamība gan žurnālistam pašam, gan profesijai kopumā.”

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas

Ināra Mūrniece, Saeimas priekšsēdētāja: “Esmu saņēmusi satraucošu vēstuli no šā laikraksta un ļoti uzmanīgi sekoju, kā šī lieta attīstās. Reģionālās preses loma šobrīd ir ļoti svarīga. Jo īpaši Latgalē, kur skan Latvijai nedraudzīgs Krievijas vēstījums. Cilvēku uzticēšanās reģionālajai presei vienmēr bijusi augsta, jo tā vēsta par viņiem vistuvākajiem notikumiem. Nesamērīgā vēršanas pret žurnālisti rada bažas, cik godprātīgi un vai ar pietiekamu izpratni lietās, kas skar žurnālistus, strādā mūsu tiesībsargi. Ceru, ka notiekošajam uzmanību pievērsīs arī žurnālistu organizācijas, Tiesībsargs un iekšlietu ministrs, citādi pašvaldību pirmsvēlēšanu laikā var rasties iespaids, ka Latgalē valda citāda izpratne par likumu.”

Arta Ģiga, Latvijas žurnālistu asociācijas valdes locekle: “Laikraksts “Ludzas Zeme” ir viens no retajiem Latgales reģionā, kas patiešām rosīgi cīnās, raksta asi un kritiski. Taču diemžēl šajā aizrautībā viņi nereti arī “iebrauc auzās”. Galvenā kļūda ir pārlieka uzticība avotiem, viņu teikto pasniedzot tālāk kā faktus. “LZ” cenšas darboties kā ass un kritisks medijs, bet īsti nepārzina tiesiskos rāmjus un profesionālos standartus. Tajā pašā laikā policijas attieksme liecina, ka arī viņiem trūkst izpratnes par mediju lauku darbu. Viņi pieraduši izmeklēt zādzības un laupīšanas, bet manāmi samulst, nonākot saskarē ar tādiem jēdzieniem kā “vārda brīvība”, “avotu neatklāšana”, “viedokļi” un “fakti”.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.