“Nākotnes nama” projekts.
“Nākotnes nama” projekts.
Projekta vizualizācija

“Nākotnes nama” pamatos iemūrēs kapsulu ar vēstījumu 0

Šodien Latvijas Okupācijas muzeja “Nākotnes nama” pamatos svinīgi tiks iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm un pateicību ziedotājiem, kuri ir snieguši būtisku artavu “Nākotnes nama” projekta īstenošanā, aģentūru LETA informēja VAS “Valsts nekustamo īpašumu” (VNĪ) Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Inta Plūmiņa.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
TESTS. Jūsu īkšķu novietojums, sakrustojot pirkstus, atklāj daudz par jūsu personību 12
Veselam
7 produkti, kas visiem šķiet veselīgi, taču patiesībā tādi nav 16
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 55
Lasīt citas ziņas

Svinīgais pasākums notiks plkst.12 pie Latvijas Okupācijas muzeja, Latviešu strēlnieku laukumā (ar ieeju no Grēcinieku ielas puses).

VNĪ un muzeja kopīgi rīkotajā svinīgajā ceremonijā piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK), Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdis Valters Nollendorfs, Latvijas Okupācijas muzeja direktors Gunārs Nāgels, VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis un SIA “Skonto būve” valdes loceklis Juris Pētersons.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Šajā dienā mēs nodosim vēstījumu nākotnes paaudzēm un arī godināsim “Nākotnes nama” ziedotājus, bez kuriem muzeja paplašināšana nebūtu iespējama. Tāpēc vēlamies šīs celtnes pamatos likt vairāk nekā 1000 vārdu, tā paužot mūsu pateicību un pārliecību, ka tikai mācoties no pagātnes un kopā sadarbojoties mēs varam veidot gaišu nākotni,” sacīja Nāgels.

Tikmēr Neimanis pauda gandarījumu, ka kopš būvniecības līguma parakstīšanas šā gada 29.maijā darbi ir aktīvi virzīti uz priekšu, lai iespējami ātrāk varētu sākt īstenot Kultūras ministrijas, muzeja un arhitektu ieceres.

“Šis ir viens no VNĪ pārmaiņu programmas “100 adreses Latvijas valsts simtgadei” projektiem, kura vadībai pievēršam pastiprinātu uzmanību. Vienlaikus šis ir viens no pirmajiem objektiem, kuriem būvuzraudzību nodrošinās pati VNĪ ar iekšējiem resursiem. Tas vienlaikus nodrošinās gan valsts līdzekļu un laika taupīšanu, gan arī būvniecības procesu un dokumentācijas kvalitāti,” uzsvēra Neimanis.

Jau vēstīts, ka 2018.gada 29.maijā VNĪ parakstīja būvniecības līgumu ar iepirkuma uzvarētāju “Skonto būve”. Latvijas Okupācijas muzeja pārbūves un jaunās piebūves “Nākotnes nams” kopējas būvniecības izmaksas ir 5,19 miljoni eiro un darbi ir jāpabeidz 12 mēnešos no līguma parakstīšanas brīža.

Muzeja jaunā piebūve “Nākotnes nams” projektēta pēc latviešu arhitekta Gunāra Birkerta metiem, kas dāvināti vēl 2001.gadā. “Nākotnes nams” tiks iekārtots ar ziedotāju atbalstu.

VNĪ pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumi 1,8 miljonu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumi vairāk nekā 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija. VNĪ strādā 530 darbinieki. Kopējā aktīvu vērtība 2016.gadā bija 357,81 miljons eiro, apgrozījums 2016.gadā – 49,98 miljoni eiro.