Mobilā versija
-4.0°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
28. novembris, 2014
Drukāt

Kartupeļu sacepums ar speķi

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 8 kartupeļi

• 200 g žāvēta speķa

• 100 g Krievijas siera

• Sīpols

• Ola

• Tējkarote sāls

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

(4 porcijas)

Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves, nolej lieko sulu. Sakuļ olu, pievienojot sāli un maltus melnos piparus. Speķi sagriež mazos gabaliņos.

Ietaukotā veidnē kārto rīvētos kartupeļus, speķi, tad atkal kartupeļus. Pārlej ar sakulto olu un cep +200 °C aptuveni 40 minūtes.

Sacepums no svaigiem, rīvētiem kartupeļiem garšo pavisam citādi nekā no vārītiem. Bet, ja gatavošanai izmanto lielas un biezas svaiga kartupeļa šķēles, tās var neizcepties.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+