Foto – Matīss Markovskis

Pārslu cepumi ar auzu miltiem 0

Sastāvdaļas
Vienādās daļās (pēc tilpuma):
auzu pārslas
auzu milti
cukurs
izkausēts sviests
svaigs ingvers
vaniļa

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Liek bļodā auzu pārslas, auzu miltus, izkausētu sviestu un cukuru, pievieno sarīvētu ingveru un vaniļu. Visu samaisa. Nevajag uztraukties, ka mīkla iznākusi tāda kā drupataina, – tā ir jābūt!
Ņem mīklas pikuci, stingri saspiež plaukstās un veido apaļus cepumus. Tos liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, var uz silikona paliktņa. Tā kā cepumi karstumā nedaudz izplūst, tos neliek ļoti tuvu citu pie cita.
Cep cepeškrāsnī 180 grādos 15–20 minūtes, kamēr virsiņa zeltaini brūna.
Plāti izņem no krāsns, bet cepumus vēl nost neņem, jo tie ir ļoti mīksti. Ļauj padzist 5–10 minūtes, kamēr sacietē, tad viegli noņemami no plāts.
Auzu pārslu vietā var izmantot jebkuras citas pārslas, piemēram, piecgraudu vai septiņgraudu pārslas. Baltā cukura vietā labāk izvēlēties brūno cukuru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.