Mobilā versija
-2.2°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
1. jūnijs, 2015
Drukāt

Zemenes ar krējuma debesmannu

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

150g 30% saldā krējuma

150 g dabīga jogurta

3 ēd.k. citrona sulas

3 tējk. želatīna

50g un 4 ēd.k. cukurpūdera

2 olu baltumi

20g vaniļas cukura

125 g saldā krējuma

250g zemeņu

šokolādes sīrups vai šokolāde

Pagatavošana
Želatīnu pārliet ar ūdeni un uzbriedināt. Krējumu sajaukt ar jogurtu, citrona sulu, 50g pūdercukura un vaniļas cukuru. Želatīnu izkausēt uz lēnas uguns un sajaukt ar divām ēdamkarotēm krējuma masas un tad iejaukt pārējā krējuma masā. Ielikt ledusskapī un 5-10 min lai sāk želēties.

Olu baltumus saputot stingrās putās ar 2 ēd.k pūdercukura. Saputot saldo krējumu.

Kad krējuma masa sāks želēties, viņai piejaukt klāt vispirms saldo krējumu, pēc tam olu baltumus. Zemenes sasmalcināt blenderī ar 2 ēd.k pūdercukura un salikt trauciņos. Pa virsu salikt debesmannas bumbiņas un dekorēt to visu ar šokolādes sīrupu vai arī ar izkausētu ūdens peldē šokolādi.

 

Recepti piedāvā

bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+