Dzejnieces Andras Manfeldes jaunās grāmatas lasījumā.
Dzejnieces Andras Manfeldes jaunās grāmatas lasījumā.
Foto: LA

“Vēja Vīrs un Mēs”. Andras Manfeldes jaunā grāmata bērniem 0

Svētdienas pēcpusdienā Ķīpsalas izstāžu halles “Jautrajā lasītavā” rakstniece Andra Manfelde izklaidēja mazos un lielos lasītājus ar bildēm un stāstiem no savas grāmatas “Vēja Vīrs un Mēs”, kas veltīta Ventspilij.

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Kādu dienu Lea ņem aiz rokas Dzērveņu Pārdevēju un ved rādīt upi, kuru viņa labi pazīst, jo dzīvo abos tās krastos – vienu nedēļu pie tēta, otru pie mammas. Te atjoņo (atvējo) Vēja Vīrs un iegriež pasauli kā vilciņu.

Brīnumu pasaulē viss ir citādi, bet varbūt tieši īstāk. Andras Manfeldes pasaka bērniem un vecākiem stāsta par vēlēšos būt kopā, par cerību un sapņiem, tā ir nedaudz baisa kā jau pasaka un tās vizuālās gleznas uzbur pasauli, kura skan, san, dun un smaržo. Pasaka iesāk grāmatu sēriju par Latvijas pilsētām. Grāmatu ilustrējusi autore un viņas meita Anna Ugāre.

CITI ŠOBRĪD LASA

Autore atklāja, ka veidojusi grāmatu, izmantojot visjaunākās tehnoloģijas. Labprāt rādot ilustrācijas, kas grāmatā neiekļuva, bet ir neapšaubāmi interesantas. Andra stāstīja ne tikai par grāmatu, bet arī par tās tapšanu: “Secināju, ka dzīve, tāpat kā ilustrācijas, ļoti labi izskatās uz tumša fona.”

Par iedvesmas avotiem: “Meitiņas bija pirmās kritiķes? No viņām es tikai nošpikoju. Piemēram, vārdu “mitrobi”.”

Vai tumsā ir interesantāk? Visskaistākā Ventspils, Andras prāt, ir vakaros, kad izgaismo promenādi. Diemžēl tumsa pārņem visu ziemu.

“Kad lasu fragmentus, strīdos ar sevi – bija taču labāks!” saka Andra, lasītāju lūgta nolasīt kādu fragmentu par tumsu. Un Andra pat atceras, ka reiz ir redzējusi īstu Vēja Vīru – jau tad, kad bija uzzīmēts.

Andra atklāja, ka labprāt uzrakstītu daudzas citas interesantas grāmatas – piemēram, tādu, kas ir lasama no abiem galiem! Priekšā vēl arī citu pilsētu grāmatas – Dubulti un Kuldīga.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.