Labas lietas iesaka Ilze Pētersone 0

Atklāsme

Cilvēka dzīvē divi svarīgākie notikumi ir paša piedzimšana un brīdis, kad saproti, kāpēc esi nācis pasaulē. Marks Tvens

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Koncerts

“Saule, Pērkons, Daugava”. Baltijas ceļa 30. gadadienai

Mans Baltijas ceļa posms pirms 30 gadiem bija uz Brīvības ielas, kuru tolaik sauca par Ļeņina ielu, netālu no “Stūra mājas”… Kas stāvējis roku rokā ar savējiem cerībā uz brīvību, šo sajūtu allaž paturēs sirdī. Par godu Baltijas ceļa jubilejai komponists Mārtiņš Brauns radījis jaunu skaņdarbu, kuru koncertā Likteņdārzā dziedās koris “Gaudeamus” Ivara Cinkusa vadībā, dziedātāja Ieva Akuratere, Lorija Vuda u. c. Horeogrāfs Agris Daņiļevičs iestudējis deju priekšnesumus, kurus rādīs Daugavas krastā.

CITI ŠOBRĪD LASA

24. augustā plkst. 18.00 Likteņdārzā Koknesē.

Kino

Pirms katras izrādes Pavaroti gatavojies mirt

Es eju nomirt – tā pirms katras izrādes teicis operdziedātājs Lučāno Pavaroti, jo par savu uzstāšanos allaž traki uztraucies. Ne velti uz jautājumu: “Vai tu esi pārliecināts, ka paņemsi noti?” – viņš atbildējis: “Nē. Tajā slēpjas manas profesijas burvība.” Ir vērts noskatīties amerikāņu režisora Rona Hovarda jauno dokumentālo filmu par izcilo dziedātāju – tajā iekļautas retas ģimenes intervijas, kadri ar princesi Diānu, Stīviju Vonderu, Plasido Domingo, Hosē Karerasu, Bono u. c.

Rīgas kinoteātros no 9. augusta.

Muzikāla izrāde ģimenei

Stāsts par vienu gluži traku māju

Lai pieķertos tik ekscentriskai trijotnei, kādu Barbru Lindgrēne (norādes uz radniecību ar Astridu Lindgrēni tīmeklī netradu. – I.P.) tēlojusi savā grāmatā “Loranga”, vajag talantu un lielu dūšu. Režisoram Ģirtam Šolim un komponistam Edgaram Mākenam to netrūkst, un viņi radījuši muzikālu izrādi “Loranga jeb Stāsts par vienu gluži traku māju”, uz kuru aicina ģimenes ar bērniem no piecu gadu vecuma. “Trakajā mājā” mitinās puika Masarīns ar tēti Lorangu un vectētiņu Dartanjanu. Fakts, ka tēvs galvā nēsā tējkannas sildītāju ar ziedu rakstu, un apsolījums izrādē kopā ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķiem un aktieriem iesaistīt skatītājus liecina – izrāde būs ēverģēlīga!

Reklāma
Reklāma

24. augustā plkst. 17.00 un 25. augustā plkst. 15.00 Latgales vēstniecības GORS koncertzālē Rēzeknē, Pils ielā 4.

Grāmatas

Ja gribas paraudāt

Izcilajai tulkotājai Dacei Meierei reti gadoties literatūra, kas izsauc asaras. Ar itāļu rakstnieces Andželas Naneti grāmatu “Mans vectēvs bija ķiršu koks” bijis citādi. “Raudāju lasot un tulkojot un appinkšķējos, arī pārlasot iztulkoto,” viņa atklāj radioraidījumam “Kultūras Rondo”. Emocijas radījis autores vieglums, gaišums un vienkāršība, ar kādu viņa blakus dzīvības un nāves eksistenciālajiem jautājumiem patiesi un daudzviet uzjautrinoši stāsta par bērnību un pieaugšanu.

Grāmatas tulkotāja par izcilo veikumu nupat saņēmusi Jāņa Baltvilka starptautisko balvu, naudas prēmiju un iespēju vienu mēnesi dzīvot un strādāt Ventspils starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā.

Jauna kultūras būve

Kur Rītiņš svinēs 70 gadu jubileju?

Rīgā uz pilsētas svētkiem durvis ver pirmā vērienīgākā kultūras būve, kas Latvijā pēc neatkarības atjaunošanas uzcelta tikai par privātiem līdzekļiem. Kādreizējā Rīgas preču stacijas noliktavas ēka pārtapusi par Hanzas Peronu – modernu un funkcionālu vietu koncertiem, skatuves mākslai un citiem pasākumiem 4400 kvadrātmetru platībā ar ietilpību līdz 2100 cilvēkiem. Atklāšanā 17. un 18. augustā apmeklētāji varēs iepazīt, kā ēka pārtapa, un apskatīt Hanzas Peronu. Ieskatieties mājaslapā www.hanzasperons.lv, un redzēsiet, ka šo vietu jau nolūkojis teātra festivāls “Homo Novus”, festivāls “Skaņu mežs” u. c., bet pavārs Mārtiņš Rītiņš 19. oktobrī aicinās uz 70 gadu jubilejas svinībām “Kas var būt labāks par šo?”.

No 17. augusta Rīgā, Hanzas ielā 16A.

Politika

Atceries reformu!

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces pieteiktās vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas ieguvumi pagaidām vislabāk saprotami tās autoriem. Kritiķi pamatoti norāda, ka pasākums izskatās gauži formāls un nepalīdzēs, kā iecerējis ministrs, mazināt nevienlīdzību Latvijā. Tāpēc nestāvi malā un zvani uz VARAM zvanu centru un uzdod jautājumus, izsaki ierosinājumus vai savu viedokli par reformu! Ja operators nespēs atbildēt uz jautājumu tūlīt, atstāj savu kontaktinformāciju, lai saņemtu atbildi uz e-pasta adresi. Jautājumus un priekšlikumus var iesūtīt arī rakstiski uz e-pasta adresi: [email protected].

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas zvanu centra tālrunis 68806999 darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Poētiska lekcija

Vilis Daudziņš un asinsstindzinošas Plūdoņa balādes

Nupat modē nākusi priekšā lasīšana, kas klausītājam ir ērts un patīkams pasākums, ja to dara tik talantīgi kā aktieris Gundars Āboliņš radiofonā. Viņa Jaunā Rīgas teātra kolēģis Vilis Daudziņš arī uzdomājis sarīkot lasīšanu, nosaucot to par poētisku lekciju “Plūdons un upes Dievs”. Aktieris lasīs līdz šim mazāk zināmas Viļa Plūdoņa asinis stindzinošas balādes, jutekliskus tēlojumus un heroiskas poēmas. Priekšnesumu caurvīs īpaši radīta mūzika Ievas Nīmanes, Artūra Bērziņa, Ernesta Mediņa un Jēkaba Nīmaņa atskaņojumā.

26. septembrī plkst. 19.00 mūzikas namā “Daile” Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 31.

Gardēžiem

Noskaidros labākos ielu ēdinātājus Baltijā

Trīs dienas Rīgā sacentīsies labākie Baltijas valstu strītfūdisti jeb ielu ēdinātāji, lai noskaidrotu labāko, kurš septembrī dosies uz Malmi Zviedrijā un spēkosies ar meistariem no visas Eiropas par balvu “European Street Food Awards”. Latvijā sacensību dalībniekiem būs dubults uzdevums – pārliecināt par savu meistarību tiesnešus un iekarot apmeklētāju simpātijas, lai savāktu visvairāk balsu. “Street food” ir populārs ēdināšanas veids, kurā svarīgi ēdienu pasniegt ne tikai ātri, bet pagatavot no kvalitatīviem produktiem, garšīgi un ar maltīti iepazīstināt klientus.

No 23. līdz 25. augustam Tallinas ielas kvartālā un “Street Food Latvia” rezidencē “Angārs” Rīgā, Tallinas ielā 10.

Labas lietas iesaka Ilze Pētersone
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.