Robeža Valkā no Igaunijas puses.
Robeža Valkā no Igaunijas puses.
Arhīva foto

Robežsargs raidījis gaisā brīdinājuma šāvienu un, kad bēglis neapstājies, šāvis tam virsū. Valkā nošauj kontrabandistu 0

Viesturs Sprūde, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā
Lasīt citas ziņas

Pirms 90 gadiem “Jaunākās Ziņas” vēstīja: “Sestdienas naktī, apstaigādams apgaitu, igauņu robežsargs ieraudzīja divus vīriešus pie Varžupītes, kura šķir Latvijas un Igaunijas Valku, pašā pilsētas centrā, robežpārejas tuvumā steidzīgi rīkojamies ap prāviem saiņiem.

Vērodams, ka darīšana ar kontrabandistiem, robežsargs devies tiem klāt, bet svešie bēguši – viens Latvijas virzienā, otrs mēģinājis sasniegt tuvējās ēkas Igaunijas daļā.
CITI ŠOBRĪD LASA

Robežsargs raidījis gaisā brīdinājuma šāvienu un, kad otrais bēglis neapstājies, šāvis tam virsū. Kontrabandists, skaļi iekliegdamies, saļimis. (..)

Ķirurga trūkuma dēļ ievainotais atvests Latvijas Valkā, kur viņam izdarīta operācija. Pēc tās viņš juties labāk un sniedzis policijai paskaidrojumus.

Uzdevies par 22 gadus veco Haimu Joselovu no Igaunijas Valkas, tikai nesen demobilizējies un sācis nodarboties ar kontrabandu. Šai nolūkā nodibinājis sakarus ar Sīmani Tindleru, mazas skārdnieku darbnīcas īpašnieku Latvijas Valkā.

Sestdienas naktī Tindlers atnesis viņam divos saiņos 15 kg neizstrādātas teļādas, kas Igaunijā dārgākas, un pārvedis Varžupītei pāri. Šai brīdī viņus pārsteidzis robežsargs.”

Vēderā sašautais Joselovs no ievainojuma tomēr drīz nomira, kamēr viņa Latvijas pāriniekam robežas pārkāpums izmaksāja 75 latu sodu. Avīze atzīmēja, ka pārsvarā uz Igauniju tomēr “kontrabandējot” zīda audumus, mežģīnes, galantēriju, kas kaimiņvalstī krietni dārgāka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.