Merilina Monro 1953. gada filmā “Niagāra”.
Merilina Monro 1953. gada filmā “Niagāra”.
Publicitātes foto

1962. gada 5. augustā. Merilinas Monro aiziešana 4

Viesturs Sprūde, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Pirms 60 gadiem savās mājās Losandželosā tika atrasta mirusi Holivudas aktrise Merilina Monro (1926–1962) – viens no sava laika sievišķīgās pievilcības etaloniem, daudzu acīs tāda joprojām.

Trīsdesmit sešus gadus vecā sieviete gulēja kaila gultā, telefona klausuli rokā, bet apkārt bija izmētātas tukšas miegazāļu un vēl citu medikamentu pudelītes un paciņas. Autopsija uzrādīja, ka viņa mirusi no miegazāļu pārdozēšanas, tātad notikusi pašnāvība.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ņemot vērā Merilinas statusu, sabiedrības priekšstatu par viņu un pirmsnāves vēstules trūkumu, tūlīt pēc tam sāka izplatīties visdažādākās gan pieņēmumos pamatotas, gan absolūti safantazētas sazvērestības teorijas, kas dažādu “autobiogrāfiju” un “pētījumu” veidā turpināja dzimt turpmākajos gadu desmitos un dzīvo arī mūsdienās.

To būtība – aktrise neizdarīja pašnāvību, bet tika nogalināta. Sākumā vainoja “komunistus”, tad ASV prezidentu Džonu Ficdžeraldu Kenediju, par kura paša nāvi 1963. gadā, kā zināms, sazvērestības teoriju netrūkst, un viņa brāli, ASV ģenerālprokuroru Robertu Kenediju, jo Monro esot bijusi abu mīļākā un tāpēc CIP vai FIB nogalināta, lai nevarētu nevienu kompromitēt.

Ir versijas arī par Čikāgas gangsteru bosu Semu Džankanu, par kuru viņa it kā rakstījusi savā dienasgrāmatā, ko neviens nav ne redzējis, ne lasījis.

Bieži vien tiek apšaubīta viņas autopsijas ticamība, apgalvojot, ka kaut kas no tās noslēpts. Vairums viņas personības pētnieku gan norāda, ka Merilina Monro savas dzīves pēdējos mēnešos grimusi depresijā.

Viens no iemesliem – viņu uzskatīja par valdzinošu, taču dumju un bezpalīdzīgu blondīni, piedāvāja tikai attiecīgas lomas, taču Monro, lai arī bez izglītības, nepavisam nav bijusi dumja un vēlējusies dzīvē ko vairāk, bet viņas pašas radītais tēls liedza to sa­sniegt.

Lai vai kā, viņas aiziešana tā arī palikusi mīkla.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.