Sīgas fileja ar griķu medus – Lielvārdes gaišā alus Sabajonas mērci 0

Restorāns: BAR & GRILL RESTAURANT 36. LINE

Reklāma
Reklāma

Šefpavārs: Lauris Aleksejevs

Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
“Karu ir sākušas abas divas valstis.” Stepaņenko un Švecovas atbildes par karu Ukrainā saniknojušas Latvijas sabiedrību 21
Lasīt citas ziņas

Sīgas fileja ar griķu medus – Lielvārdes gaišā alus Sabajonas mērci un alus mīklas grauzdiņiem (4 porcijas)

100 g sviesta lēni 5 min vāra sagrieztu 1 sīpolu, 3 ķiploku daiviņas un 2 ēd. k. griķu medus. Pievieno 120 ml Lielvārdes gaišā alus, 1 ēd. k. diļļu un turpina vārīt 10 min, pēc tam izkāš. Izkāstajam šķidrumam pievieno 2 olu dzeltenumus un saputo ūdens peldē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Grauzdiņiem: 100 ml Lielvārdes gaišajā alū iejauc 2 ēd. k. kviešu miltu, 1 olu, sāli, sodu un cukuru pēc garšas, tad izmaisa, līdz ir viendabīga masa. Uzklāj plānu kārtiņu mīklas, cep 3 – 4 min uzkarsētā cepeškrāsnī 160 °C.

Ņem četrus gab. 200 – 250 g sīgas filejas, apkaisa ar sāli, pipariem pēc garšas un apziež ar griķu medu, apcep no abām pusēm 3 min 140 °C.

Ēdienu pasniedz, sīgas fileju pārlejot ar mērci, veidojot burukuģa formu, čipsus iestiprina zivī. Dekorē ar zaļumiem un “olīvu zemi”.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.