Deju lielkoncerts “Līdz varavīksnei tikt”.
Deju lielkoncerts “Līdz varavīksnei tikt”.
Foto – Karīna Miezāja

Svētkos tomēr piedalīšos! 0


Šā gada Skolēnu dziesmu un deju svētki diemžēl daudziem atmiņā palikuši kā svētki, kuros Noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā masveidā ģība bērni. Rezultātā izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile atcēla svētku gājienu, kurš galu galā tomēr notika. Tajā piedalījās pat valsts pirmās amatpersonas. Tomēr svētku organizatori saņēma daudz pārmetumu gan par nepārdomāto svētku mēģinājumu un koncertu grafiku, kura dēļ bērni bija pārslogoti, gan par nepilnvērtīgo ēdināšanu.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Jelgavas 4. vidusskolas zēnu kora “Spīguņi” dalībniekam Paulam Rozenvaldam svētki arī beidzās jau sestdienas vakarā, kad ģenerālmēģinājuma laikā puisis vairs nespēja nostāvēt: “Atceros, ka vairs nejutu kājas, un noģību. Pavisam slikti man palika tad, kad jau biju nogājis no estrādes. Iespējams, vainīgs satraukums. Uz slimnīcu gan mani neveda. Aizveda uz skolu, kur nakšņojām. Nākamajā rītā gājienā negāju, bet pusdienlaikā mani aizveda uz mājām. Tāpēc arī noslēguma koncertā nepiedalījos. Nezinu, kāpēc man palika slikti. Kaut ballītes bija, pa nakti biju gulējis. Normāli dzīvoju. Ar ēšanu arī biju apmierināts, kaut citreiz bija grūti sagaidīt kārtējo ēdienreizi. Ja būs iespēja, gribētu piedalīties nākamajos svētkos, jo gribētos tomēr piedzīvot arī noslēguma koncertu. Citi stāstīja, ka tur bija forši, interesanta pieredze. Korī joprojām dziedu. Man vislabāk patīk dziesmas “Saule, Pērkons, Daugava” un “Jūriņ’ prasa smalku tīklu”.”

Paula tētis Kristians piekrīt, ka bērniem svētkos jāpiedalās arī citreiz. Tomēr viņš cer, ka organizatori būs mācījušies no savām kļūdām. Kristians uzsver, ka Pauls nopietni sporto, tātad par neizturīgu viņu nevar saukt, taču svētku laikā slodze bijusi pārāk liela. Piemēram, bija diena, kad bērni skolā bija tikai stundu pirms pusnakts, un nākamajā dienā bija jāceļas jau pulksten sešos. Bija bērni, kuri ģība jau koru skatē. Savukārt noslēguma koncerta mēģinājumā dalībniekiem bija ļoti ilgi jāstāv, nav brīnums, ka kājās vairs neriņķoja asinis. “Skolēnu dziesmu un deju svētkiem pirmkārt ir jāsagādā prieks pašiem dalībniekiem. Tiem jābūt kā balvai par to, ka bērns gadiem gājis uz kori. Šoreiz diemžēl uzsvars bija likts uz diriģentu un māksliniecisko vadītāju ambīciju piepildīšanu,” spriež Paula tētis.

Ilze Kuzmina
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.