Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto – LETA/ITAR-TASS

Pārdrošā Krievijas helikoptera nolaupīšana. Kāpēc krievu pilots izšķīrās par šādu soli? 27

Krievu pilots Maksims Kuzminovs, kurš nolaupīja Krievijas helikopteru Mi-8 un nodeva to ukraiņiem, to izdarījis savas mātes ietekmē. Iespējams, ka tieši viņa piedalījās sarunās ar Ukrainas specdienestu pārstāvjiem un organizēja viņa bēgšanu, tā uzskata Krievijas izmeklētāji.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Krievijas “lācis” Putins asina nagus, lai sagrābtu arvien vairāk Eiropas uzņēmumu
Lasīt citas ziņas

Helikopters, kas pārvadāja rezerves daļas Krievijas iznīcinātājiem “Su-27” un “Su-30SM”, nolaidās Harkivas apgabalā. Kopā ar pilotu lidaparātā bija vēl divi apkalpes locekļi, kuri nezināja, uz kurieni helikopters patiesībā lido.

Krievijas izdevums Baza ziņo, ka dažus mēnešus pirms Kuzminovs Kurskā nolaupīja helikopteru, pazudusi viņa māte Inna Kuzminova, kura it kā devās atvaļinājumā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izdevums raksta, ka Maksims uzaudzis bez tēva, bet Inna daudz strādājusi un bieži devusies uz Koreju, lai nopelnītu naudu. Zēnu audzinājis vectēvs Germans Kuzminovs, Krievijas nopelniem bagātais lidotājs, kurš avarēja ar helikopteru, kad Maksims bija 17 gadus vecs.

Māte atbalstīja dēla karjeru, bet, sākoties karam, viņa bija ļoti noraizējusies, ka dēlam būs jāpiedalās Ukrainas iznīcināšanā, un paziņām atzinās, ka nevēlas, lai “dēls ietu karot”.

“Decembrī Kuzminova sāka izturēties noslēgti – viņa minēja, it kā “kaut kur brauks” un meklēs Maksimu. Janvārī viņa devās atvaļinājumā, kopš tā laika kolēģi un paziņas viņu vairs nav redzējuši,” raksta izdevums.

Dažus mēnešus vēlāk Kuzminovs nolaupīja Krievijas helikopteru Mi-8.

Pēc veiksmīgās operācijas pilots atzinās, ka vairākus mēnešus pirms plānotās helikoptera nolaupīšanas, viņa tuvinieki tiešām izvesti no Krievijas.

Atgādināsim, ka augusta beigās Ukrainas izlūkdienesta “Sinica” speciālās operācijas laikā Krievijas pilots Maksims Kuzminovs labprātīgi no Krievijas Federācijas nogādāja Ukrainā helikopteru Mi-8.

Pilots stāstīja, ka viņš nolēmis pāriet Ukrainas pusē, jo viņam bijusi pilnīga izpratne par notiekošo. Lēmums tika pieņemts 2022. gada decembra beigās.

Uz Ukrainu aizbēgušais Krievijas helikoptera pilots aicina bijušos kolēģus sekot viņa piemēram.

Pēc tam, kad atklātībā nonāca informācija par šo operāciju, ir palielinājies to cilvēku skaits, kuri vēlas padoties Ukrainas gūstā, izmantojot projektu “Es gribu dzīvot”, – paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direktorāta pārstāvis Andrejs Jusovs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.